Parjoale la cuptor – cele mai suculente parjoale pe care le-am mancat vreodata!

mai 28, 2019

Spre deosebire de alte pârjoale care își pot pierde forma și pot fi uscate, aceste pârjoale cu vafe au o formă perfectă și sunt suculente de fiecare dată. Această rețetă o am de mulți ani și mereu o dau cu mare drag la toți care mi-o cer.

Ingredients

500 g Carne tocată
4 foi Vafe
1 bucată Ceapă
4 bucăți Ouă
50 ml Lapte
1/2 linguriță Sare
1/2 linguriță Piper negru măcinat
50 ml Ulei rafinat

Instructions

  1. Puneți carnea tocată într-un bol, adăugați ceapa tocată, 1 ou, sare, piper negru și amestecați bine. Împărțiți compoziția în 4 părți egale. Puneți pe o foaie de vafă o parte din compoziția de carne și nivelați bine.
  2. Puneți încă o parte din compoziția de carne pe altă foaie de vafă, nivelați bine și o suprapuneți peste cealaltă foaie de vafă unsă cu carne. Procedați la fel și cu celelalte două foi de vafă și compoziția rămasă de carne.
  3. Tăiați o foaie de vafă în 8 bucăți egale, iar cealaltă foaie o tăiați în pătrate (sau cum doriți). Într-un bol spargeți 3 ouă, adăugați laptele, puțină sare și amestecați bine.
  4. Treceți fiecare pârjoală prin amestecul de ou cu lapte și le puneți la prăjit într-o tigaie cu ulei încins. Prăjiți la foc mediu pe ambele părți până se rumenesc ușor. Scoateți pârjoalele pe prosoape de hârtie pentru a absorbi surplusul de ulei.
  5. Transferați pârjoalele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coaceți-le în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C pentru 15-20 de minute (pentru a nu se rumeni prea tare acoperiți pârjoalele cu hârtie de copt).
  6. Savurați cu plăcere!

0 comments