Pandispan pufos – ideal pentru torturi!

mai 20, 2019

Dacă doriți să pregătiți un pandișpan simplu, fraged și aerat pentru tort, atunci vă propunem să încercați o rețetă simplă, rezultatul fiind unul perfect. Este important să respectați câteva reguli: să cerneți numaidecât făina, fiindcă astfel se îmbogățește cu oxigen, ouăle trebuie să fie la temperatura camerei și castronul mixerului trebuie să fie curat, uscat și fără grăsimi. Acest blat de tort se combină cu orice cremă doriți, la fel mai puteți pune printre straturi și fructe proaspete.

Ingredients

6 bucăți Ouă
75 ml Apă caldă
220 g Zahăr
204 g Făină
30 g Amidon de porumb
10 g Praf de copt
6 g Zahăr vanilat

Instructions

  1. Spargeți ouăle într-un bol, adăugați treptat apa caldă și mixați până se dublează în volum. Adăugați treptat zahărul și mixați continuu, circa 10-15 minute până obțineți o compoziție foarte pufoasă și aerată.
  2. Separat, într-un bol amestecați făina cernută cu amidonul de porumb, praful de copt și zahărul vanilat. Adăugați treptat la compoziția de ouă și amestecați ușor cu spatula.
  3. Turnați compoziția obținută într-o tavă cu diametrul (20 cm) tapetată cu hârtie de copt. Dați tava în cuptorul preîncălzit la temperatura de 160°C, pentru 50 de minute. Apoi scoateți blatul pe un suport de sârmă și-l lăsați să se răcească complet.
  4. Savurați cu plăcere! Notă: După ce blatul s-a răcit complet îl puteți tăia în 3-4 foi egale, sau îl puteți păstra la frigider învelit în folie de plastic .

0 comments