Pâinici rustice din smântână – o pufoșenie apetisantă preparată în condiții de casă!

iunie 5, 2017

Aceste pâinici rustice pufoase și fragede sunt un adevărat răsfăț sănătos pentru cei mici, servite împreună cu un pahar de lapte cald la micul dejun. Pot înlocui de minune orice chifle cumpărate din magazin, iar pentru a le prepara este nevoie doar de puțină îndemânare și răbdare. În cazul în care veți prepara acest deliciu pentru masa de sărbătoare, fiți gata să fiți exploatată de toate gospodinele prezente, deaoarece această rețetă inedită nu poste fi trecută cu vederea.

Ingredients

500 g Făină
140 ml Apă
5 g Drojdie uscată
3 bucăți Gălbenușe de ou
75 g Zahăr
5 g Sare
75 g Unt
100 g Smântână (30%)

Instructions

  1. Într-un bol dizolvați drojdia în apa călduță, apoi treptat încorporați 200 g. făină. Acoperiți bolul cu folie alimentară și lăsați compoziția să dospească timp de o oră.
  2. Amestecați 300 g. făină cernută cu zahărul, untul la temperatura camerei și smântâna, până obțineți fărâmituri. Apoi adăugați compoziția de făină/ drojdie crescută și frământați foarte bine aluatul timp de 10-15 minute. Acoperiți bolul cu folie alimentară și lăsați aluatul să crească timp de 2 ore.
  3. Împărțiți aluatul frământat în 8 biluțe cu greutatea de circa 100 g. fiecare. Cu ajutorul mâinilor întindeți fiecare biluță de aluat, dându-le forma rotundă și diametrul de circa 10 cm.
  4. Aranjați semifabricatele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și lăsați să crească timp de 30 de minute.
  5. Cu ajutorul unei scobitoare faceți găuri haotice pe toată suprafața pâinicilor, ungeți-le cu gălbenușuri de ou și dați tava în cuptorul preîncălzit la temperatura de 200°C, timp de 35-40 de minute.
  6. Savurați cu plăcere!

1 comment

Neluta octombrie 27, 2018

Am facut azi, pâinicile sunt foarte bune