Pâinea maimuței (Monkeys Bread) – un desert în stil american! Încredibil de gustos!

februarie 7, 2018

Această pâine dulce este foarte populară în SUA, i se mai spune Monkey Bread. Este formată din mici biluțe de cozonac, caramelizate, cu scorțișoară și unt – se rup cu mâinile, una din explicații de ce se numește Pâinea Maimuței. Este foarte delicioasă și se servește caldă, proaspătă cu o cană de lapte, ceai sau cafea.

Ingredients

200 ml Lapte
1 linguriță Drojdie uscată
120 g Unt
220 g Zahăr
10 g Zahăr vanilat
350 g Făină
1 linguriță Sare
2 linguri Scorțișoară

Instructions

  1. Amestecați drojdia cu laptele cald și lăsați 10 minute. Apoi adăugați 2 linguri de unt topit, 2.5 linguri de zahăr și esența de vanilie, amestecați cu lingura. La urmă se adaugă făina, sarea și se frământă aluatul. Îl frământați până devine un aluat neted și nelipicios. Se pune inapoi în bol, acoperit cu prosop, lăsați să crească 30 de minute, sau până își dublează volumul.
  2. Apoi tăiați aluatul în multe bucățele mici, cat o nucă mică – recomandăm să le tăiați cât mai mici posibil, vor crește bine și se măresc oricum. Într-un bol puneți untul topit, cele 100g rămase. Iar în alt bol amestecați 200g de zahăr cu scorțișoara.
  3. Fiecare bucățică de aluat o treceți mai întâi prin untul topit, apoi prin amestecul de zahăr. Le aranjați în tava de silicon, nu se unge cu nimic, chiar și tavă simplă. După ce ați terminat să le aranjați, lăsați să crească până își dublează volumul, cam 40 de minute. Dați tava în cuptorul încins la temperatura de 180℃, pentru 40 de minute. Lăsați 10-15 minute în tavă apoi se răstoarnă pe o farfurie.
  4. Rupeți din pâine câte o bucățică și savurați cu plăcere!

0 comments