Pâinea maimuței (Monkeys Bread) – un desert în stil american! Încredibil de gustos!

Preparation time
50 mins
Cooking time
40 mins
Difficulty
uşor
Serves
6-8 people
Meal course
Desert
Posted on
200,00 ml
Lapte
1,00 linguriță
Drojdie uscată
120,00 g
Unt
220,00 g
Zahăr
10,00 g
Zahăr vanilat
350,00 g
Făină
1,00 linguriță
Sare
2,00 linguri
Scorțișoară
Pâinea maimuței (Monkeys Bread) – un desert în stil american! Încredibil de gustos!

Această pâine dulce este foarte populară în SUA, i se mai spune Monkey Bread. Este formată din mici biluțe de cozonac, caramelizate, cu scorțișoară și unt – se rup cu mâinile, una din explicații de ce se numește Pâinea Maimuței. Este foarte delicioasă și se servește caldă, proaspătă cu o cană de lapte, ceai sau cafea.

  1. Amestecați drojdia cu laptele cald și lăsați 10 minute. Apoi adăugați 2 linguri de unt topit, 2.5 linguri de zahăr și esența de vanilie, amestecați cu lingura. La urmă se adaugă făina, sarea și se frământă aluatul. Îl frământați până devine un aluat neted și nelipicios. Se pune inapoi în bol, acoperit cu prosop, lăsați să crească 30 de minute, sau până își dublează volumul.
  2. Apoi tăiați aluatul în multe bucățele mici, cat o nucă mică – recomandăm să le tăiați cât mai mici posibil, vor crește bine și se măresc oricum. Într-un bol puneți untul topit, cele 100g rămase. Iar în alt bol amestecați 200g de zahăr cu scorțișoara.
  3. Fiecare bucățică de aluat o treceți mai întâi prin untul topit, apoi prin amestecul de zahăr. Le aranjați în tava de silicon, nu se unge cu nimic, chiar și tavă simplă. După ce ați terminat să le aranjați, lăsați să crească până își dublează volumul, cam 40 de minute. Dați tava în cuptorul încins la temperatura de 180℃, pentru 40 de minute. Lăsați 10-15 minute în tavă apoi se răstoarnă pe o farfurie.
  4. Rupeți din pâine câte o bucățică și savurați cu plăcere!

No comments yet, be the first to leave one!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*