Pâine de casă- cea mai bună rețetă de pâine este după rețeta bunicii!

februarie 6, 2018

Această rețetă de pâine este exact cum făcea bunica, o pâine din puține ingrediente, dar cu un gust formidabil. Are o coajă crocantă și un miez pufos și foarte gustos. Dacă respectați în tocmai pașii de preparare, atunci veți obține cea mai gustoasă pâine facută vreodată. Se prepară ușor, din ingrediente econome și este cu mult mai gustoasă decât cea din comerț.

Ingredients

500 g Făină
335 ml Apă
15 g Drojdie uscată
1 lingură Zahăr
1 linguriță Sare
2 linguri Ulei rafinat
1 bucată Ou
10 g Semințe de susan

Instructions

  1. Într-un bol mare turnați apă caldă, zahărul, drojdia și 2 linguri de făină alba. Amestecați cu un tel să se uniformizeze. Lăsați 15 minute să se activizeze drojdia, se vor vedea bule de aer în maia.
  2. Apoi adăugați uleiul, sarea și amestecați bine, apoi adăugați făina și amestecați cu o lingură până se leagă, apoi cu mâinile. Apoi presărați făină direct pe masă, scoateți aluatul și îl frământați. Ungeți cu ulei un bol și puneți aluatul, acoperiți cu un prosop și lăsați la dospit o oră.
  3. Scoateți aluatul, îl mai frământați încă o dată și îl mai lăsați 10 min să se odihnească. Apoi împărțiți aluatul în 6 bucați egale. Din fiecare bucată de aluat întindeți câte o baghetă subțire. Ca să formați o pâine aveti nevoie de 3 și le aranjați una lângă alta. Împletiți aceste 3 cozi, faceți un împletit clasic. În așa fel faceți amândouă pâini, le puneți în tavile de cozonac unse cu ulei și lăsați să crească la loc cald, aproximativ 40 de minute.
  4. Înainte să le puneți la cuptor le ungeți cu ou bătut și presărați cu semințe de susan deasupra. În acest caz s-ar putea rumeni mai repede deasupra și va trebui să le protejați cu o bucată de folie de aluminiu pusă peste pâine în procesul de coacere. Apoi la coaceți în cuptorul încins la temperatura de 180°C , timp de 45 de minute, până se rumenesc bine.
  5. Scoateți tăvile din cuptor și ungeți pâinile cu ulei, coaja va deveni crocantă, iar dacă doriți o coajă moale, atunci le ungeți cu apă. Acoperiți pâinile cu un prosop și lăsați să se răcească.
  6. Savurați cu plăcere!

0 comments