Pâine aromată cu cașcaval- atât de moale și gingașă, dar ce aromă!

aprilie 3, 2018

Această pâine este delicioasă atât caldă, cât și rece. O puteți servi ca atare sau lângă o ciorbă. Modul de prezentare este unul mai diferit decât pâinea clasică, dar și se rup ușor bucățele de rulouri din ea. O să vă placă această rețetă, pentru că este o pâine, dar se aseamănă puțin și cu o plăcintă cu cașcaval.

Ingredients

500 g Făină
250 ml Apă
10 g Drojdie uscată
1 lingură Zahăr
1 linguriță Sare
30 ml Ulei rafinat
200 g Cașcaval
1 linguriță Ierburi Provence
1 bucată Ou
1 linguriță Semințe de susan

Instructions

  1. Într-un bol dizolvați drojdia cu zahărul și apa caldă, lăsați 10-15 minute până începe să facă spumă. După acest timp adăugați uleiul și sarea, amestecați. Adăugați făina și frământați aluatul. Îl lăsați în bol pentru aproximativ 1 oră să crească, până se va dubla în volum.
  2. După 1 oră îl mai frământați puțin pe masa presărată cu făină, să fie neted și frumos. Lăsați-l 10 minute la odihnit. Întindeți cu făcălețul o foaie mare, cam de 3mm grosime. Presărați deasupra ierburile uscate.
  3. Apoi tăiați foaia de aluat în pătrate medii, în mijloc puneți câte puțin cașcaval dat prin razatoare. Rulați fiecare pătrat, cât mai strâns posibil. Aranjați rulourile într-o tavă (diametrul 26 cm), unsă cu puțin ulei. Ungeti pâinea cu ou bătut și presărați cu susan, lăsați 30 minute să crească la temperatura camerei.
  4. Dați tava la cuptorul încins la temperatura de 150-180°C, pentru 35-40 de minute. După ce este gata, acoperiți tava cu un prosop de bucătărie și lăsați 10 minute. O scoateți din tavă pe un suport de lemn și lăsați să se mai răcorească.
  5. Savurați cu plăcere!

0 comments