Pâine aromată cu cașcaval- atât de moale și gingașă, dar ce aromă!

Preparation time
40 mins
Cooking time
40 mins
Difficulty
uşor
Serves
6 people
Meal course
Prânz
Posted on
500,00 g
Făină
250,00 ml
Apă
10,00 g
Drojdie uscată
1,00 lingură
Zahăr
1,00 linguriță
Sare
30,00 ml
Ulei rafinat
200,00 g
Cașcaval
1,00 linguriță
Ierburi Provence
1,00 bucată
Ou
1,00 linguriță
Semințe de susan
Pâine aromată cu cașcaval- atât de moale și gingașă, dar ce aromă!

Această pâine este delicioasă atât caldă, cât și rece. O puteți servi ca atare sau lângă o ciorbă. Modul de prezentare este unul mai diferit decât pâinea clasică, dar și se rup ușor bucățele de rulouri din ea. O să vă placă această rețetă, pentru că este o pâine, dar se aseamănă puțin și cu o plăcintă cu cașcaval.

  1. Într-un bol dizolvați drojdia cu zahărul și apa caldă, lăsați 10-15 minute până începe să facă spumă. După acest timp adăugați uleiul și sarea, amestecați. Adăugați făina și frământați aluatul. Îl lăsați în bol pentru aproximativ 1 oră să crească, până se va dubla în volum.
  2. După 1 oră îl mai frământați puțin pe masa presărată cu făină, să fie neted și frumos. Lăsați-l 10 minute la odihnit. Întindeți cu făcălețul o foaie mare, cam de 3mm grosime. Presărați deasupra ierburile uscate.
  3. Apoi tăiați foaia de aluat în pătrate medii, în mijloc puneți câte puțin cașcaval dat prin razatoare. Rulați fiecare pătrat, cât mai strâns posibil. Aranjați rulourile într-o tavă (diametrul 26 cm), unsă cu puțin ulei. Ungeti pâinea cu ou bătut și presărați cu susan, lăsați 30 minute să crească la temperatura camerei.
  4. Dați tava la cuptorul încins la temperatura de 150-180°C, pentru 35-40 de minute. După ce este gata, acoperiți tava cu un prosop de bucătărie și lăsați 10 minute. O scoateți din tavă pe un suport de lemn și lăsați să se mai răcorească.
  5. Savurați cu plăcere!

No comments yet, be the first to leave one!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*