Ofertă specială! Rețeta celei mai picante și aromate plăcinte cu cașcaval și verdeață.

septembrie 10, 2019

Vă propunem să încercați o rețetă de plăcintă picantă cu cașcaval și verdeață. Se aseamănă cu pizza, însă este cu mult mai puhavă și delicioasă. Puteți să o preparați atât pentru prânz, cât și pentru micul dejun. Este foarte bună atât caldă, cât și rece. Această plăcintă mereu o prepar de fiecare dată când am oaspeți, pentru că este simplă, rapidă și foarte gustoasă.

Ingredients for Aluat

420 g Făină
8 g Drojdie uscată
1 lingură Zahăr
1 linguriță Sare
1 bucată Ou
60 ml Ulei rafinat
220 ml Lapte călduț

Ingredients for Umplutură

1 bucată Ardei iute (opțional)
1 bucată Ceapă
1/2 legătură Pătrunjel
220 g Cașcaval

Ingredients for Decor

1/4 linguriță Boia de ardei dulce
1/4 linguriță Piper negru măcinat

Ingredients for Uns

15 ml Unt topit

Instructions

  1. Într-un bol turnați laptele călduț, adăugați zahărul, drojdia uscată, amestecați și lăsați pentru 10 minute, până face spumă. Apoi adăugați oul, uleiul, sarea și amestecați. Adăugați făina și frământați un aluat neted și elastic. Acoperiți cu un prosop și lăsați la crescut pentru 1 oră.
  2. Pregătiți umplutura: tăiați ardeiul iute în felii subțiri, tocați pătrunjelul, tăiați cașcavalul fâșii mici. Puneți într-un bol cașcavalul, adăugați ceapa tocată, ardeiul tăiat, pătrunjelul tocat și amestecați.
  3. Scoateți aluatul pe planul de lucru și îl împărțiți în două bucăți egale. Întindeți fiecare bucată de aluat într-o foaie subțire. Tapetați o tavă cu hârtie de copt cu diametrul (24 cm) și puneți prima foaie de aluat. Apoi repartizați umplutura și nivelați.
  4. Acoperiți cu cealaltă foaie de aluat și lipiți bine marginile de aluat. Cu un cuțit ascuțit faceți cinci tăieturi și ungeți toată suprafața cu unt topit. Presărați plăcinta cu boia de ardei dulce și piper negru. Coaceți plăcinta la cuptorul preîncălzit la temperatura de 200°C , pentru 20 de minute.
  5. Savurați cu plăcere!

0 comments