O rețetă surpriză pentru toți gurmanzii – ruladă ”Ochi de dragon”. Un deliciu de nedescris!

mai 9, 2018

Vă prezentăm o rețetă simplă de ruladă dulce, cu un blat simplu, o cremă fină de frișcă și iaurt și îmbogățită cu fructe proaspete de kiwi. Veți aprecia acest gust fin dulce- acrișor și veți savura din el bucățică cu bucățică. Este o prăjitură de casă superbă!

Ingredients

70 g Făină
10 g Amidon
6 bucăți Ouă
120 g Zahăr
110 ml Lapte
15 ml Unt topit
1 plic Sare
200 g Iaurt cu kiwi
250 g Frișcă
80 g Zahăr pudră
10 g Gelatină
6 bucăți Kiwi

Instructions

  1. Într-un bol mic amestecați făina cu amidonul de porumb. Într-un bol mare bateți albușurile cu un praf de sare, până devin spumă, apoi adăugați treptat 80 g de zahăr și mixați până devine o bezea. Separat în alt bol mixați gălbenușurile și adăugați 40 g de zahăr, mixați până se deschid la culoare. La compoziția de gălbenușuri adăugați treptat albușurile bătute și amestecați ușor cu spatula.
  2. Apoi adăugați treptat amestecul de făină cu amidon, amestecați cu mișcări lente. Adăugați 40 ml de lapte, untul topit și amestecați atent cu spatula. Turnați compoziția într-o tavă de cuptor, tapetată cu hârtie de copt, nivelați ușor și dați la cuptorul încins la temperatura de 180°C, pentru 20 de minute. Scoateți blatul pe un suport de sârmă și lăsați la răcit.
  3. Între timp pregătiți crema: amestecați gelatina cu 70 ml de lapte rece, lăsați la umflat, apoi încălziți la baia de aburi până se topește. Într-un bol amestecați bine iaurtul cu gelatina deshidratată. Separat într-un bol încăpător bateți bine frișca, adăugați 70 g de zahăr pudră și mixați până devine fermă. Apoi adăugați amestecul de iaurt cu gelatină și amestecați ușor cu spatula.
  4. Peste blatul răcit repartizați uniform crema și puneți un rând de kiwi (spălate și curățate de coajă) și ungeți deasupra cu crema rămasă. Rulați atent rulada, înveliți în folie alimentară și dați la rece pentru 3 ore. Presărați rulada cu zahăr pudră și feliați în felii cu lățimea de 1-2 cm.
  5. Savurați cu plăcere!

0 comments