O rețetă surpriză pentru toți gurmanzii – ruladă ”Ochi de dragon”. Un deliciu de nedescris!

Preparation time
60 mins
Cooking time
20 mins
Difficulty
uşor
Serves
8 people
Meal course
Desert
Posted on
70,00 g
Făină
10,00 g
Amidon
6,00 bucăți
Ouă
120,00 g
Zahăr
110,00 ml
Lapte
15,00 ml
Unt topit
1,00 plic
Sare
200,00 g
Iaurt cu kiwi
250,00 g
Frișcă
80,00 g
Zahăr pudră
10,00 g
Gelatină
6,00 bucăți
Kiwi
O rețetă surpriză pentru toți gurmanzii – ruladă ”Ochi de dragon”. Un deliciu de nedescris!

Vă prezentăm o rețetă simplă de ruladă dulce, cu un blat simplu, o cremă fină de frișcă și iaurt și îmbogățită cu fructe proaspete de kiwi. Veți aprecia acest gust fin dulce- acrișor și veți savura din el bucățică cu bucățică. Este o prăjitură de casă superbă!

  1. Într-un bol mic amestecați făina cu amidonul de porumb. Într-un bol mare bateți albușurile cu un praf de sare, până devin spumă, apoi adăugați treptat 80 g de zahăr și mixați până devine o bezea. Separat în alt bol mixați gălbenușurile și adăugați 40 g de zahăr, mixați până se deschid la culoare. La compoziția de gălbenușuri adăugați treptat albușurile bătute și amestecați ușor cu spatula.
  2. Apoi adăugați treptat amestecul de făină cu amidon, amestecați cu mișcări lente. Adăugați 40 ml de lapte, untul topit și amestecați atent cu spatula. Turnați compoziția într-o tavă de cuptor, tapetată cu hârtie de copt, nivelați ușor și dați la cuptorul încins la temperatura de 180°C, pentru 20 de minute. Scoateți blatul pe un suport de sârmă și lăsați la răcit.
  3. Între timp pregătiți crema: amestecați gelatina cu 70 ml de lapte rece, lăsați la umflat, apoi încălziți la baia de aburi până se topește. Într-un bol amestecați bine iaurtul cu gelatina deshidratată. Separat într-un bol încăpător bateți bine frișca, adăugați 70 g de zahăr pudră și mixați până devine fermă. Apoi adăugați amestecul de iaurt cu gelatină și amestecați ușor cu spatula.
  4. Peste blatul răcit repartizați uniform crema și puneți un rând de kiwi (spălate și curățate de coajă) și ungeți deasupra cu crema rămasă. Rulați atent rulada, înveliți în folie alimentară și dați la rece pentru 3 ore. Presărați rulada cu zahăr pudră și feliați în felii cu lățimea de 1-2 cm.
  5. Savurați cu plăcere!

No comments yet, be the first to leave one!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*