O rețetă super delicioasă, naturală și extrem de ușor de preparat! Tobă de pui în sticlă.

septembrie 3, 2018

Vă prezentăm o rețetă foarte delicioasă și apetisantă de tobă de pui, preparată în sticlă. Pentru această rețetă, puteți folosi carnea de la un pui întreg sau doar pieptul. Toba de pui este un preparat extraordinar de delicios și aspectuos, se gătește foarte simplu și rapid și este perfect pentru orice ocazie. Serviți toba alături de o salată de legume, în sandwich-uri sau ca aperitiv la o masă de sărbătoare.

Ingredients

1 bucată Pui întreg
35 g Gelatină
4 bucăți Căței usturoi
3 bucăți Frunze de dafin
1 lingură Sare
10 bucăți Piper negru boabe

Instructions

  1. Tăiați puiul în bucăți, spălați bine carnea și scoateți pielea de pe zonele mai grase. Într-o cratiță medie (de circa 3 l) puneți carnea de pui, gelatina, frunzele de dafin, boabele de piper și sarea.
  2. Mai luati o altă cratiță mai mare de 5 litri, sau le alegeți așa ca să încapă una în alta. În cea mai mare puneți apă pe jumatate de cratiță, iar în cea mai mică să fie carnea. Puneți cratița mică în cea mai mare care are apă în ea. Aveți grijă să fie apă sub cratița mică, dar să nu iasă pe margini.
  3. Aprindeți focul, lăsați să înceapă să fiarbă bine apa din cratița mare, apoi faceți focul mic,mic, puneți un capac pe toată construcția și lăsați așa timp de 3 ore. Carnea va lăsa sucul propriu și așa se va coace foarte bine și încet - fără a deteriora proprietățile gelatinei.
  4. În acest timp mai întoarceți de vreo 2 ori bucățile de carne. Astfel puiu se va găti doar în suc propriu. Fiți atenți că în acest timp va scadea mult apa în cratița mare! Și va trebui să adăugați pe parcurs câte puțină apă fierbinte.
  5. După cele 3 ore scoateți cratița mică din apă, apoi scoateți bucățile de carne pe o farfurie să se răcorească. Între timp pregătiți zeama de tobă. Pisați usturoiul și-l amestecați cu zeama, apoi strecurați-o pe toată. Dacă este nevoie potriviți zeama de sare, gustați, perfect este să fie un pic mai sărată decât trebuie - după gelifiere i se mai ia din sare și ar putea să nu aibă un gust pronunțat.
  6. Alegeți carnea de pe oase și o rupeți bucățele medii. Puneți carnea într-o sticlă de plastic, tăiată la "gât" și spălată bine. Turnați zeama așa ca să acopere bine carnea și mai agitați puțin sticla ca să ajungă până la fund. Acoperiți sticla cu o folie și puneți la frigider peste noapte.
  7. După acest timp tăiați cutia cu un cuțit sau foarfece și scoateți toba pe o farfurie și feliați-o după preferințe.
  8. Savurați cu plăcere! Notă: Toba se păstrează la frigider învelită în hârtie de copt, sau în container de plastic.

0 comments