O rețetă salvatoare pentru gospodine, o prepari o dată pe săptămână și ai gustarea gata!

ianuarie 9, 2019

Vă prezentăm o rețetă mai economică de crenvurști în aluat pufos de casă. Decât să cumpărați chiflele pufoase cu crenvurști, care costă scump și au o mulțime de afânători în el. Mai bine îi faceți singuri acasă, pentru că sunt foarte simplu de preparat și sunt cu mult mai delicioși, decât cei din comerț!

Ingredients

14 bucăți Crenvurști
550 g Făină
250 ml Chefir/lapte batut/iaurt
100 ml Apă
1 lingură Zahăr
1 linguriță Sare
7 g Drojdie uscată
1 bucată Ou
2 linguri Ulei rafinat
1 bucată Gălbenuș de ou
1 lingură Semințe de susan

Instructions

  1. Într-un bol amestecați apa caldă cu zahărul și drojdia, acoperiți cu prosop și lăsați pentru 10 minute. Apoi adăugați oul, sarea, chefirul cald, uleiul și amestecați cu telul. Adăugați făina cernută și frământați un aluat moale și nelipicios. Acoperiți cu prosop și lăsați la dospit pentru 1 oră.
  2. Scoateți aluatul pe planul de lucru și îl împărțiți în 14 bucăți egale. Întindeți fiecare bucată de aluat în cercuri nu prea mari, dar subțiri. În mijlocul fiecărui cerc puneți câte un crenvurșt și faceți tăieturi părți. Aduceți fâșiile de aluat peste crenvurșt și împletiți o cosiță.
  3. Puneți chiflele obținute într-o tavă cu dimensiunile (30 x 40 cm) tapetată cu hârtie de copt. Acoperiți cu prosop și lăsați la crescut pentru 25 de minute. Apoi ungeți chiflele cu gălbenușul de ou, presărați-le cu semințe de susan și le coaceți la cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, pentru 25- 30 de minute.
  4. Savurați cu plăcere!

0 comments