O rețetă rapidă și ușoară – prăjitură de casă cu brânză și mere. Fiecare bucățică se topește în gură.

mai 2, 2018

Vă prezentăm o prăjitură de casă cu brânză și mere, este foarte delicioasă încât te lingi pe degete. Se prepară extrem de simplu și va fi pe placul atât celor mici, cât și celor mari. Gustul acestei prăjituri este divin, iar combinația dintre blatul umed de brânză cu merele caramelizate este magnifică, merită neapărat s-o preparați și voi.

Ingredients

250 g Brânză de vaci
2 bucăți Ouă
100 g Zahăr
1 priză Sare
125 g Smântână
75 g Făină
3 bucăți Mere
50 g Unt

Instructions

  1. Curățați merele și tăiați-le felii. Puneți o tigaie pe foc, adăugați untul, merele presărați cu 25 g de zahăr, amestecați periodic și caramelizați merele circa 5 minute, până devin ușor maronii. Puneți merele caramelizate într-un vas termorezistent, uns cu unt și aranjați uniform merele.
  2. Mărunțiți bine brânza, apoi adăugați ouăle, 75 g de zahăr și mixați bine. Apoi adăugați smântâna, mixați până devine o compoziție pufoasă, apoi adăugați făina cernută, sarea și amestecați bine cu un tel. Peste mere turnați uniform compoziția de aluat și dați tava la cuptorul încins la temperatura de 180°C, pentru 40 de minute. Lăsați prăjitura să se răcească complet, apoi o răsturnați pe un farfurie.
  3. Savurați cu plăcere!

0 comments