O rețetă nouă de cartofi umpluți la cuptor – pun pariu că nu ai încercat cartofi mai buni!

februarie 19, 2019

Vă prezentăm o rețetă delicioasă copți umpluți cu omletă. Cartofii sunt delicioși și se prepară ușor din ingrediente accesibile. Cartofii sunt atât de gustoși, încât fiecare din membrii familiei vor mai cere încă o porție. Puteți servi acești cartofi aromați ca garnitură pentru carne sau pește sau ca fel principal alături de o salată de legume.

Ingredients

6 bucăți Cartofi
3 linguri Ulei de masline
1/2 linguriță Sare
1/2 linguriță Piper negru măcinat
4 bucăți Ouă
100 g Șuncă
1 bucată Ceapă roșie
1 legătură Pătrunjel
50 g Mozzarella

Instructions

  1. Spălați bine cartofii și îi uscați cu un prosop de bucătărie. Puneți cartofii într-o tavă cu dimensiunea (24x 35cm) tapetată cu hârtie de copt, stropiți-i cu 2 linguri ulei de măsline și îi condimentați cu sare și piper negru. Coaceți cartofii în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, pentru 45 de minute.
  2. Scoateți cartofii, tăiați capacul și înlăturați atent miezul cartofului. Transferați “bărcuțele” de cartofi într-o tavă cu dimensiunea (25×30cm), unsă cu o lingură de ulei de măsline.
  3. Într-un bol spargeți ouăle, adăugați miezul de la cartofi, șunca tăiată fâșii, ceapa tocată și pătrunjelul tocat. Amestecați bine și turnați amestecul în “bărcuțele” de cartofi.
  4. Presărați cartofii cu mozzarella rasă și dați-i la cuptor pentru încă 10 minute.
  5. Savurați cu plăcere!

0 comments