O rețetă deosebită cu idei geniale de decorat pentru orice ocazie – brioșe din aluat foietaj.

iulie 9, 2018

Vă prezentăm o rețetă inedită de brioșe, care au la bază doar 2 ingrediente: aluat foietaj și unt. Mai simplă rețetă ca aceasta nici nu există! Aceste brioșe le puteți savura cum sunt ele simple, sau umplute cu gem și decorate cu ornamente comestibile. Sunt foarte bune alături de o ceașcă de cafea sau un ceai aromat.

Ingredients

500 g Aluat foietaj
70 g Unt moale
1 bucată Ou
70 g Ciocolată albă
70 g Cereale colorate
70 g Ornamente pentru prăjituri
3 linguri Gem de coacăză
3 linguri Gem de caise
70 g Zahăr pudră
0,5 bucată Suc de lămâie
30 g zahăr tos
1 linguriță Praf de scorțișoară
10 g Drajeuri colorate
0,25 bucată Coajă de lămâie

Instructions

  1. Puneți aluatul foietaj pe masa de lucru pudrată cu făină și îl tăiați în jumătate. Întindeți bine cu făcălețul bucata de aluat, circa 60 cm lungime și 20 cm lățime. Periați toată suprafața cu unt moale și rulați aluatul.
  2. Tăiați ruloul pe vertical și rulați fiecare bucată într-o spirală. Procedați la fel și cu cealaltă bucată de aluat. Puneți mini rulourile în forme pentru cupcakes și ungeți bine cu ou bătut. Dați tava la cuptorul încins la temperatura de 180°C, pentru 30 de minute. Lăsați la răcit și decorați-le după plac.
  3. Într-un bol mic amestecați 70 g zahăr tos cu praful de scorțișoară și treceți brioșa prin amestec.
  4. Tăiați centrul unei brioșe și umpleți cu gem de coacăză neagră, decorați cu drajeu și presărați cu zahăr pudră.
  5. Tăiați centrul unei brioșe și umpleți cu gem de caise. Amestecați 60 g zahăr pudră cu sucul de lămâie pentru a face o glazură. Decorați brioșa cu glazură și coajă rasă de lămâie.
  6. Topiți ciocolata albă la baia de aburi. Scufundați o brioșă cu capul în jos în ciocolata topită și treceți brioșa prin cu cereale, apoi prin ornamentele comestibile.
  7. Savurați cu plăcere!

0 comments