O rețetă care vă asigura succesul- cele mai delicioase pariziene cu gem pe care le-am mâncat vreodată!

octombrie 16, 2018

Vă prezentăm o rețetă foarte reușită de pariziene. La dorință puteți folosi atât gemul de caise, cât și oricare altul. Se prepară foarte simplu, și nu va lăsa pe nimeni indiferent. Prepară chiar la tine acasă cele mai gustoase pariziene cu gem de caise, cu această rețetă vei fi maestru în ale gătitului.

Ingredients

300 ml Lapte bătut/Chefir/Iaurt
4 linguri Zahăr
1 linguriță Sare
7 g Drojdie uscată
2 bucăți Ouă
500 g Făină
400 g Gem de caise
60 ml Unt topit

Instructions

  1. Într-un bol turnați chefirul cald, adăugați zahărul, sarea, drojdia uscată și amestecați bine cu un tel. Apoi adăugați 1 ou, untul topit, amestecați și adăugați treptat făina.
  2. Frământați până obțineți un aluat elastic. Acoperiți aluatul cu un prosop și lăsați la loc cald timp de 1 oră. După acest timp faceți o împăturire la aluat și mai lăsați la crescut pentru 40 de minute.
  3. Scoateți aluatul pe planul de lucru și îl împărțiți în bucăți egale ( circa de 100 g fiecare). Întindeți fiecare bucată într-un dreptunghi, iar pe una din jumătățile dreptunghiului puneți 1 lingură de gem de caise. Acoperiți partea pe care se află gemul și lipiți marginile, apăsând ușor cu degetele.
  4. Tăiați jumătatea rămasă liberă pe lungime (dar nu până la capăt), în fâșii de circa 1 cm lățime și rulați ușor chiflele. Puneți parizienele în tava de copt cu dimensiunea (30 x 40 cm), tapetată cu hârtie de copt ( lăsând spațiu între ele). Lăsați la crescut pentru 20-30 de minute până se dublează în volum. După ce au crescut, le ungeți cu ou bătut și le coaceți în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, pentru 20 de minute, până se rumenesc.
  5. Savurați cu plăcere!

0 comments