O prăjitură extraordinară pe care trebuie să o încercați măcar o dată în viață – Prăjitură cu mousse de ciocolată și cafea.

februarie 4, 2019

Vă dezvăluim rețeta unui desert nemaipomenit de delicios. Această prăjitură cu mousse de ciocolată și cafea este foarte aromată, rafinată și cremoasă. Combinația dintre cele trei tipuri de ciocolată fac această prăjitură unică. Blatul umed de ciocolată se combină ideal cu mousse-urile pufoase de ciocolată. Este un pic complicată rețeta, însă rezultatul obținut întrece orice așteptare, pentru că această prăjitură este fabuloasă.

Ingredients for Blat

200 g Unt moale
140 g Zahăr
4 bucăți Ouă
100 g Miez de nucă
150 g Ciocolată neagră

Ingredients for Mousse de ciocolată cu lapte

300 g Ciocolată cu lapte
400 g Smântână dulce 36 %

Ingredients for Mousse de cafea cu mascarpone

280 g Smântână dulce 36 %
100 g Ciocolată albă
280 g Mascarpone
3 lingurițe Cafea solubilă
2 linguri Apă fierbinte

Ingredients for Glazură

200 g Ciocolată neagră
200 g Smântână dulce 36 %
1 linguriță Cafea solubilă
1 lingură Apă fierbinte

Instructions

  1. Pregătiți blatul cu miezul de nucă și ciocolată: Bateți într-un bol mare untul și zahărul. Apoi încorporați ouăle, mixând la viteză medie. Topiți ciocolata în cuptorul cu microunde. Lăsați-o să se răcorească puțin, apoi adăugați-o în compoziția de unt și ouă, amestecați până la omogenizare. Apoi adăugați miezul de nucă măcinat și amestecați cu o spatulă.
  2. Turnați aluatul într-o tavă de copt cu dimensiunea (25 ×30 cm) tapetată cu hârtie de copt și coaceți blatul la cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C pentru aproximativ 30 de minute, până blatul devine ferm, dar nu prea uscat. Apoi lăsați-l să se răcească la temperatura camerei.
  3. Pregatiti mousse-ul de ciocolată cu lapte: Aduceți 300 ml de smântână pentru frișcă pâna la punctul de fierbere. Turnați-o deasupra ciocolatei mărunțită, așteptați câteva secunde și amestecați până obțineți o cremă ganache. Dați crema la rece pentru 1 oră.
  4. Apoi mixați restul 100 ml de smântână pentru frișcă și o adăugați treptat la crema de ciocolată, amestecați până obțineți o cremă fină. Întindeți mousse-ul peste blatul de ciocolată și dați la rece până se întărește.
  5. Pregătiți mousse-ul de cafea și mascarpone: Aduceți smântâna pentru frișcă până la punctul de fierbere și turnați-o deasupra ciocolatei mărunțite. Așteptați câteva secunde și amestecați până obțineți o cremă ganache. Dați crema la rece pentru 1 oră.
  6. Mixati crema de brânză mascarpone cu crema de ciocolată albă și cu cafeaua dizolvată. Dați la rece pentru 1 oră. Apoi scoateți crema din frigider și mixați-o puțin. Întindeți crema deasupra mousse-ului de ciocolată cu lapte și dați la rece până se întărește.
  7. Pregătiți glazura: Aduceți smântâna pentru frișcă până la punctul de fierbere, turnați-o deasupra ciocolatei, adăugați cafeaua dizolvată, așteptați câteva secunde și amestecați cu o spatulă până obțineți o cremă ganache.
  8. Turnați glazura de ciocolată deasupra prajiturii și nivelați bine. Dați prăjitura la rece pentru 8 ore.
  9. Savurați cu plăcere!

0 comments