O mâncare din cartofi mult mai gustoasă decât cartofii prăjiți sau piureul. Încearc-o și nu vei regreta!

martie 18, 2019

Dacă doriți să vă surprindeți apropiații cu o cină deosebită, atunci această rețetă este tocmai pentru voi! Vă prezentăm o rețetă de tort sărat de cartofi cu bacon și cașcaval, vă garantăm că așa deliciu nu ați mai mâncat până acum!

Ingredients

4 bucăți Cartofi roșii
8 bucăți Cartofi galbeni
1 linguriță Sare
1 linguriță Piper negru măcinat
400 ml Smântână dulce pentru gătit 15%
1 lingură Unt
250 Felii Cașcaval Cheddar
6 Felii Bacon
20 g Ceapă verde
200 g Aluat foietaj

Ingredients for Sos

1 linguriță Praf de usturoi
30 g Parmezan
300 ml Smântână dulce pentru gătit (rămasă de la cartofi)

Instructions

  1. Dați prin răzătoare cartofii roșii, felii de circa 1,5 mm grosime. Adăugați ½ linguriță de sare,½ linguriță de piper negru, 200 ml de smântâna dulce pentru gătit și amestecați bine.
  2. Ungeți cu unt un vas de inox și aranjați feliile de cartofi pe toată suprafața bolului, astfel încât să se suprapună feliile de cartofi una peste alta.
  3. Curățați de coajă cartofii galbeni, îi dați la fel felii prin răzătoare și îi amestecați cu ½ linguriță de sare, ½ linguriță de piper negru și 200 ml smântână dulce pentru gătit. Peste cartofii roșii puneți două straturi de felii de cartofi galbeni. Urmează un strat de cașcaval cheddar felii și încă două straturi de cartofi galbeni.
  4. Prăjiți feliile de bacon în tigaia grill până se rumenesc bine. Peste stratul de cartofi puneți feliile de bacon prăjite. Urmează încă două straturi de feli de cartofi galbeni și presărați cu ceapă verde tocată.
  5. Urmează două straturi de cartofi galbeni, un strat de cașcaval cheddar felii și ultimele două straturi de cartofi galbeni. Acoperiți cu foaia de aluat foietaj cu diametrul (20 cm) și coaceți în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, pentru 70-80 de minute.
  6. Preparați sosul: smântâna dulce pentru gătit rămasă de la cartofi o puneți într-o cratiță la foc mic. Adăugați usturoiul praf, parmezanul ras, amestecați și gătiți până devin un sos dens.
  7. Scoateți din cuptor tortul sărat de cartofi, lăsați-l puțin la răcit apoi îl răsturnați pe o tavă. Dați tortul în cuptor pentru încă 10 minute, la temperatura de 180°C, până cartofii se rumenesc.
  8. Serviți tortul de cartofi cu sosul alb și ceapă verde tocată. Savurați cu plăcere!

0 comments