O gustare nemaipomenit de bună în doar 10 minute. Orice gospodină ar trebui să știe această rețetă!

noiembrie 1, 2018

Acest aperitiv este un adevărat deliciu. Crochetele din cașcaval pane sunt ușor de preparat și pot fi servite atât calde, cât și reci. Este nevoie doar de 5 minute să preparați aluatul, apoi le prăjiți și le puteți savura cu un sos de iaurt sau ketchup. Puteți prepara aluatul pentru crochete în aceeași zi, dar sfatul nostru este că aluatul este mai bine să-l faceți cu o zi înainte, astfel veți putea lucra mai ușor cu crochetele.

Ingredients

500 ml Lapte
250 g Cașcaval
225 g Făină
75 g Unt
2 bucăți Ouă
3 bucăți Gălbenușuri de ou
50 g Pesmet
50 g Fulgi de porumb

Instructions

  1. Într-o cratiță pe foc mic, puneți untul la topit, apoi adăugați făina și amestecați continuu. Adăugați laptele și amestecați foarte bine până obțineți o compoziție fără cocoloașe (puteți amesteca aluatul și cu ajutorul mixerul!). Țineți aluatul la foc mic timp de 5 minte sau până se îngroașă, amestecând continuu.
  2. Luați de pe foc și adăugați gălbenușurile treptat, amestecați după fiecare până obțineți un aluat moale. Apoi adăugați cașcavalul ras și amestecați. 3. Puneți compoziția obținută într-o formă sau tavă pătrată cu dimensiunile (21 x 21 cm) tapetată cu folie de plastic și dați la rece pentru minim 4 ore, sau cel mai bine peste noapte.
  3. Tăiați aluatul întărit în bețișoare cu lungimea de circa 10 cm. Treceți jumătate de cantitate de bețișoare prin 50 g făină, ou bătut și pesmet. Iar cealaltă jumătate de cantitate de bețișoare le treceți prin făină, ou bătut și fulgi de porumb mărunțiți.
  4. Prăjiți crochetele în uleiul bine încins, până se rumenesc. Apoi le scoateți pe șervețele de hârtie pentru a absorbi surplusul de ulei.
  5. Savurați cu plăcere!

0 comments