O astfel de prăjitură nu guști în fiecare zi! Prăjitură divină cu nuci caramelizate!

decembrie 3, 2018

Vă prezentăm o rețetă de prăjitură cu nuci, în același fel în care o prepară profesioniștii. Este o prăjitură delicioasă, fină și aromată, perfectă pentru zilele când aveți musafiri. La prima vedere prăjitura cu nuci poate părea sofisticată și greu de făcut, dar cu rețeta de mai jos veți reuși să obțineți un rezultat pe cinste.

Ingredients for Blat

8 bucăți Albușuri de ou
200 g Zahăr
100 g Făină
2 Pliculețe Zahăr vanilat
1 plic Sare
1 linguriță Esență de rom
1/2 bucată Suc de lămâie
250 g Miez de nucă

Ingredients for Cremă

300 g Unt
8 bucăți Gălbenușuri de ou
100 g Zahăr
200 ml Lapte rece
30 g Amidon de porumb
1 plic Zahăr vanilat
1 linguriță Esență de vanilie

Ingredients for Nuci pralinate

100 g Zahăr
100 g Miez de nucă
1 linguriță Ulei rafinat

Instructions

  1. Preparați blatul: Bateți albuşurile spumă cu un praf de sare. Adaugați zahărul, esența de rom, sucul de lămâie și mixați până obțineți o bezea tare.
  2. Puneți miezul de nucă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dați la cuptorul preîncălzit la temperatura de 200°C, pentru 5-10 minute, cât să se prăjească puţin. Apoi îl lăsați puțin să se răcească și îl mărunțit cu ajutorul unui robot de bucătărie.
  3. Amestecați miezul de nucă cu făina și adăugați peste albușurile bătute cu zahăr. Amestecați uşor cu spatula, până se încorporează făina. Puneți compoziția într-o tavă cu dimensiunea (35 x 40 cm) tapetată cu hârtie de copt, nivelați bine și coaceți la cuptorul preîncălzit la temperatura de 190°C, pentru 20-25 de minute.
  4. Preparați crema: Amestecați gălbenuşurile cu zahărul, zahărul vanilat şi amidonul. Apoi adăugați laptele rece, amestecați bine, apoi puneți amestecul pe foc, amestecând continuu, până se îngroașă. Acoperiți crema cu folie alimentară și lăsați să se răcească la temperatura camerei.
  5. Între timp preparați nucile pralinate: Puneți zahărul la topit. Când zahărul începe a se topi, amestecați până obțineți un caramel, apoi adăugați miezul de nucă întreg. Amestecați bine şi luați vasul de pe foc. Puneți amestecul într-o tavă unsă cu puțin ulei și lăsați pentru 10-15 minute să se întărească. Apoi mărunțiți nucile pralinate.
  6. Mixați crema răcită la viteză mică cu esența de vanilie, apoi adăugați treptat untul moale și mixați până devine o cremă fină.
  7. Tăiați blatul răcit în 3 foi egale și începeți să asamblați prăjitura. Puneți prima foaie pe platou, ungeți cu cremă și presărați un strat de nuci caramelizate mărunţite. Puneți cea de-a doua foaie, adăugați încă o treime din cremă, apoi iar nuci caramelizate.
  8. La final adăugați ultima foaie, restul de cremă şi nuci caramelizate. Dați la rece pentru 4 ore, apoi o puteți porționa. (Cel mai bine să dați prăjitura la rece peste noapte).
  9. Savurați cu plăcere!

0 comments