Nu veți putea rezista tentației de a încerca acest deliciu! Gogoși de mere, rețetă simplă și rapidă!

octombrie 3, 2018

Vă prezentăm un desert mai puțin obișnuit, dar extrem de delicios. Gogoșile de mere sunt crocante la exterior și suculente în interior. Este o rețetă perfectă pentru cei care nu vor să stea mult timp în bucătărie. În doar doi timpi și trei mișcări obții cele mai delicioase gogoși de mere.

Ingredients

2 bucăți Mere
130 g Făină
125 ml Vin alb
2 linguri Zahăr
5 g Coajă de lămâie
1 linguriță Praf de scorțișoară

Instructions

  1. Într-un bol puneți făina, 1 lingură zahăr, 0,5 linguriță scorțișoara măcinată, coaja de lămâie, adăugați vinul alb și amestecați bine cu telul. Acoperiți bolul cu folie alimentară și dați la frigider pentru 2-3 ore.
  2. Bateți albușul până devine o spumă tare și adăugați treptat la compoziția de făină cu vin. Amestecați atent cu spatula până se încorporează.
  3. Curățați merele de coajă și de semințe. Tăiați merele în rondele groase, le treceți prin făină, apoi le scufundați în aluatul pregătit.
  4. Turnați mult ulei de floarea-soarelui într-o crăticioară cu fund gros. Încingeți-l bine pe foc moderat. Prăjiți câte 2-3 gogoși deodată. Prăjiți-le câte 2-3 minute pe fiecare parte, până se vor acoperi cu crustă rumenă. Transferați gogoșile prăjite pe prosoape de hârtie. Amestecați zahărul cu scorțișoara măcinată și treceți gogoșile prin acest amestec.
  5. Savurați cu plăcere!

1 comment

MARINCA PATRICIA octombrie 24, 2018

spuma de la cate oua?