Nu ratați o rețetă de succes! Acești biscuiți fragezi nu vor lăsa pe nimeni indiferent.

august 10, 2020

Doar răsuciţi şi tăiați! Astfel veţi obţine nişte biscuiţi deosebiţi şi pufoşi. Această reţetă simplă, alcătuită din cele mai accesibile ingrediente, care se găsesc în orice bucătărie, chiar merită încercată. Cu siguranţă nu veţi regreta, pentru că rezultatul va fi unul delicios şi apetisant.

Ingredients

500 g Făină
1/4 linguriță Sare
4 g Bicarbonat de sodiu
200 g Unt moale
200 g Smântână 25%
1 bucată Albușuri de ou
170 g Făină
150 g Zahăr
50 g Unt
1 bucată Gălbenuș de ou
50 g Arahide

Instructions

  1. Cerneţi făina într-un bol împreună cu sarea si soda alimentară şi amestecaţi bine ingredientele. Adăugaţi untul şi amestecaţi până când obțineți o compoziție omogenă şi sfărâmicioasă. Adăugaţi smântâna și frământaţi până când obţineţi un aluat omogen, apoi puneţi-l la frigider pentru minim 20 minute.
  2. Pentru umplutură este necesar să amestecaţi 170 g de făină cu 150 g de zahăr şi să adăugaţi 50 g de unt. Amestecaţi ingredientele până obţineţi o masă omogenă mai moale şi mai uscată decât cea precedentă. Fărâmiţaţi 50 g de arahide prăjite cu ajutorul unui sucitor.
  3. Transferaţi aluatul din frigider pe o suprafaţă de lucru presărată cu făină şi divizaţi-l in 2 părţi egale. Cu un sucitor de bucătărie întindeţi fiecare bucată în 2 foi cu dimensiunile de 30x40 cm fiecare. Ungeţi fiecare foaie cu un albuş de ou şi presăraţi deasupra umplutura şi arahidele, dar lăsaţi puţină umplutură pentru mai târziu . Răsuciţi foaia din aluat cu umplutura, modelaţi un rulou cu formă îngrijită şi presaţi uşor.
  4. Ungeţi ruloul cu un gălbenuş de ou şi feliaţil în bucăţi a cca 4-5 cm. Transferaţi rulourile feliate în tava de copt ( dimensiunea de 30 x 40 cm) şi presăraţi deasupra umplutura sfărâmicioasă care a rămas. Coaceţi biscuiţii la 180 ℃ timp de 30-35 min.
  5. Savurați cu plăcere!

0 comments