Nu pot sa va redau ce bunatate. Simplu, rapid si pe placul tuturor.

decembrie 17, 2019

Cine a uitat gustul turtelor din copilărie coate de bunica în sobă? Vai, ce vremuri frumoase au fost! Erau geniale! Astăzi am decis să vă prezentăm o rețetă reinventată și absolut deosebită de turte în mai multe foi pe care cu siguranță o veți îndrăgi la fel de mult! Din ingrediente simple, care sunt la îndemâna fiecărei gospodine veți obține cea mai apetisantă și sățioasă turtă cu crustă crocantă și miez moale plin de arome.

Ingredients

2 bucăți Crenvurști
1 bucată Morcov
5 Fire Ceapă verde
1/2 legătură Pătrunjel
1/2 legătură Mărar
300 g Făină
200 ml Apă
1/2 linguriță Sare
1 linguriță Drojdie uscată
50 ml Ulei rafinat

Instructions

  1. Pentru început tăiați morcovul în cubulețe mărunte. În același mod tocați crenvurștii, ceapa verde, mărarul și pătrunjelul. Adăugați 300 g de făină, ½ linguriță de sare, 1 linguriță de drojdie uscată și amestecați toate ingredientele. Adăugând treptat apa frământați aluatul. Lăsați aluatul la temperatura camerei pentru 20 minute, acoperit cu un prosop;
  2. Transferați aluatul pe suprafața de lucru presărată cu făină, îl mai frământați puțin și tăiați din aluat o parte mai mare. Aluatul rămas îl împărțiți în 6 părți egale. Modelați din aluat biluțe. Cu ajutorul unui sucitor de bucătărie întindeți din cea mai mare parte de aluat o turtă mare. Celelalte 6 turte trebuie să le întindeți cu diametrul mai mic. Peste turta mai mare suprapuneți toate turtele mici. Fiecare turtă trebuie unsă cu ulei. Ridicați marginile turtei mari peste celelalte turte.
  3. Transferați turta în tigaia unsă cu ulei. Ungeți turta cu ulei și presărați deasupra cu semințe de susan. Prăjiți turta la foc mediu timp de 15-20 minute în tigaia cu capac. În tot acest timp turta trebuie periodic întoarsă.
  4. Savurați cu plăcere!

0 comments