Nu mai prepara gresit prajiturile fara coacere

septembrie 19, 2020

Prăjiturile care se prepară fără coacere au și ele un mic secret pentru a reuși mereu. Această rețetă îți va dezvălui fiecare pas pentru prepararea unei prăjituri absolut delicioase fără folosirea cuptorului. Prăjitura este constituită din biscuiți, cremă de caramel și crema albă stratificate. Nu necesită mult efort, iar un desert fantastic și arătos nu strică niciodată să ai în frigider.

Ingredients for Crema Albă

300 ml Lapte
50 g Amidon de porumb
20 g Făină
1 linguriță Zahăr vanilat
150 ml Frișcă

Ingredients for Crema de Caramel

1 pahar Zahăr
50 g Unt
100 ml Frișcă
100 ml Frișcă

Instructions

  1. Pentru crema albă: într-o cratiță puneți laptele, amidonul de porumb, zahărul vanilat și făina. Amestecați bine cu un tel și lăsați să ajungă la punctul de fierbere. Luați de pe foc și puneți crema la rece pentru 15 min. În bolul cu crema răcită turnați frișca și mixați bine.
  2. Într-o tavă ( cu dimensiunile de 30 x 21 cm) puneți o bază de biscuiți. Puneți deasupra ½ din cremă și nivelați bine.
  3. Pentru crema de caramel: puneți zahărul într-o tigaie pe foc și lăsați-l să se caramelizeze. Adăugați untul, 100 ml de frișcă și amestecați bine. Când a ajuns la punctul de fierbere, luați de pe foc și dați la rece pentru 15 min. Turnați peste crema răcită 100 ml de frișcă și mixați. Puneți ½ din crema de caramel peste crema albă. Acoperiți cu un strat de biscuiți, puneți deasupra crema albă care a rămas și acoperiți totul cu crema de caramel rămasă. Dați desertul la frigider pentru 2 h. Decorați cu ciocolată rasă.
  4. Savurați cu plăcere!

0 comments