Nu mai cumpar paine, o prepar acasa, doar asa!

octombrie 1, 2019

Vă prezentăm o rețetă de pâine caldă, moale și pufoasă cu usturoi și mozzarella. Acest deliciu nemaipomenit, se prepară simplu și se combină perfect cu legumele coapte și vin roșu. La fel, poate servi ca o gustare delicioasă pentru copiii numai ajunși acasă de la ore.

Ingredients for Aluat

250 g Făină
20 g Făină pentru presărat masa
5 g Drojdie uscată
25 g Zahăr
1/2 linguriță Sare
42 ml Unt topit
125 ml Lapte călduț
1 bucată Ou

Ingredients for Decor

250 g Mozzarella
1/2 linguriță Piper negru măcinat

Ingredients for Pasta de usturoi

2 linguri Unt moale
4 bucăți Căței usturoi
2 linguri Ceapă verde
1/2 linguriță Sare

Ingredients for Uns

1 bucată Albuș de ou

Instructions

  1. Pregătiți aluatul: turnați într-un bol laptele cald, adăugați zahărul, drojdia uscată și amestecați bine cu telul. Apoi adăugați sarea, oul, untul topit și frământați un aluat neted și elastic. Acoperiți aluatul cu un prosop și lăsați la odihnit pentru 40 de minute, până se dublează în volum.
  2. Puneți bila de aluat pe o tavă unsă cu ulei și o aplatizați ușor cu degetele, până veți obține un cerc cu diametrul (24 cm). Folosind o lamă sau un cuțit bine ascuțit tăiați suprafața în linii orizontale, apoi verticale, astfel veți obține niște pătrate și ungeți marginile cu albuș de ou bătut.
  3. Pregătiți pasta de usturoi: amestecați într-un bol untul moale cu usturoiul pisat, ceapa verde tocată și sarea. Ungeți toată suprafața cu pasta de unt și usturoi. Marcați din nou liniile cu o lingură pentru a pune mai ușor mozzarella.
  4. Tăiați o jumătate de mozzarella în fâșii subțiri, iar cealaltă în fâșii mai mici și late. Aranjați fâșiile de mozzarella în liniile marcate, apăsați ușor și presărați cu piper negru. Coaceți pâinea în cuptorul preîncălzit la temperatura de 200°C, timp de 20 - 22 de minute.
  5. Savurați cu plăcere!

0 comments