Nu ma pot abtine, o fac cu fiecare ocazie, e o prajitura de milioane.

decembrie 16, 2019

Exact ceea de ce aveați nevoie! Vă sugerăm să savurați acest desert încet, așa încât fiecare înghițitură să vă facă să visați că sunteți în paradisul dulciurilor și să aveți o senzație de gravitație… Un paradis unde domnesc aromele subtile de fructe exotice, combinațiile delicioase de crocant și cremos, care sunt în același timp dulci și acrișoare. Nu ezitați să trăiți această experiență unică și să vă delectați papilele gustative cu un desert unic.

Ingredients for Blat

150 g Biscuiți
5 linguri Unt

Ingredients for Umplutură

400 g Ciocolată albă
200 ml Frișcă lichidă 33%
1 bucată Coaja de lime
2 bucăți Suc de lime

Ingredients for Decor

300 ml Frișcă lichidă 33%
50 g Zahăr pudră
5 g Coaja de lime

Instructions

  1. Puneți biscuiții într-un robot de bucătărie și îi fărâmițați. Adăugați untul și amestecați bine ingredientele. Puneți amestecul de biscuiți sfărâmați într-o tavă cu diametrul 18 cm. Nivelați și uniformizați blatul din biscuiți cu ajutorul unui pahar; Coaceți blatul la temperatura 180°C timp de 15 minute.
  2. Între timp preparați umplutura: puneți într-un bol 400 g de ciocolată albă și 200 ml de frișcă lichidă 33%. Amestecați bine și puneți vasul în cuptorul cu microunde pentru 30 secunde timp în care ciocolata se va topi parțial. Scoateți bolul din cuptorul cu microunde, amestecați crema după care mai puneți vasul încă odată în cuptorul cu microunde pentru alte 30 de secunde.
  3. Adăugați în crema obținută coaja și sucul de la 1-2 lime. Amestecați bine crema, turnați-o peste blatul din biscuiți și dați desertul la rece pentru 3 ore.
  4. Într-un bol bateți frișca până devine pufoasă. Scoateți torta din frigider și transferați toată frișca bătută peste crema de ciocolată. Repartizați uniform frișca bătută pe toată suprafața tortului. Cu dosul unei linguri, faceți mai multe cratere în frișca bătută. Puteți face orice modele doriți, dar nu presați prea tare frișca ca să nu se lase! Decorați torta cu coajă rasă de lime.
  5. Savurați cu plăcere!

0 comments