Nu e necesar sa fii bucatar profesionist ca sa faci cea mai buna prajitura din lume,cu banane si biscuiti

septembrie 1, 2020

Un desert mega delicios care se ascunde sub numele de prăjitură Banoreo. Desigur, după denumire, probabil v-ați dat seama că ingredientele cheie în această prăjitură sunt bananele și biscuiții oreo. Primul strat este constituit exclusiv din biscuiți oreo praf, înmuiați puțin cu unt topit. Al 2-lea strat este alcătuit din crema de banane, frișcă, mascarpone, unt și suc de lămâie. Al 3-lea strat este constituit din aceeași cremă doar că amestecată cu oreo crumble și în final, decorul, care este constituit dintr-un strat de jeleu din suc de portocale și cercuri de banane.

Ingredients

200 g Biscuiți oreo
80 g Unt

Ingredients for Cremă

400 g Frișcă
250 g Mascarpone
10 g Esență de vanilie
4 bucăți Banane
4 bucăți Ouă
200 g Zahăr
1 bucată Suc de lămâie
70 g Unt
30 g Gelatină
250 g Biscuiți oreo
3 bucăți Banane
300 ml Suc de portocală
10 g Gelatină

Instructions

  1. Puneți biscuiții într-un bol și adăugați untul topit. Transferați amestecul în tava de copt (cu dimensiunile de 21 x 21 cm) și presați bine într-un strat uniform. Dați tava la congelator.
  2. Între timp pregătiți crema: lăsați gelatina să se hidrateze în 100 ml de apă. Într-o cratiță, puneți bananele, ouăle, untul moale, zahărul și sucul de lămâie.
  3. Amestecați cu un blender până obțineți o compoziție fină. Dați amestecul la foc mediu până se îngroașă. Lăsați puțin să se răcească și adăugați gelatina hidratată. În alt bol mixați frișca împreună cu mascarpone și esența de vanilie până obțineți o cremă densă și tare. Puneți ⅓ din amestec peste crema de banane și amestecați ușor, apoi adăugați și restul din amestecul de mascarpone și frișcă
  4. Puneți ½ din crema obținută peste blatul întărit din congelator și nivelați. Presărați deasupra 100 g de biscuiți oreo mărunțiți și dați la congelator pentru 15 min. În crema rămasă adăugați 150 g de biscuiți mărunțiți și omogenizați. După ce au trecut cele 15 min, puneți crema cu biscuiți deasupra și dați din nou la congelator pentru 15 min.
  5. Între timp pregătiți ultimul strat: hidratați 5 g de gelatină în 75 ml de apă. Puneți într-un bol zeama de lămâie rasă. Decojiți bananele și feliați-le în cercuri. Puneți bananele în zeama de lămâie și amestecați ușor, astfel încât zeama să se repartizeze uniform. După ce au trecut cele 15 min, separați lămâia de banane prin sită și distribuiți bananele uniform pe toată suprafața prăjiturii. Topiți gelatina hidratată la baia cu aburi sau la microunde și amestecați cu sucul de portocală. Cu o lingură, distribuiți uniform amestecul de gelatină și suc de portocală peste banane. Dați la frigider pentru 3 ore.
  6. Serviți cu plăcere!

0 comments