Este cel mai delicios tort de ciocolată! Crazy Cake – îl ador. Blatul e fara oua.

februarie 26, 2019

“ Crazy Cake” este o rețetă americană de chec. Acest desert a fost inventat în Statele Unite în perioada de penurie. Acest tort are un gust neobișnuit, în ciuda compoziției sale simple și este mega delicios. Nu conține ouă și unt, însă nu este deloc inferior gustului la prăjiturile care au aceste ingrediente în compoziția lor. Merită neapărat să-l încercați și voi!

Ingredients for Blat

500 ml Lapte
320 g Făină
280 g Zahăr
6 linguri Cacao
4 lingurițe Praf de copt

Ingredients for Cremă

500 ml Lapte
200 g Zahăr
3 linguri Făină
1 bucată Ou

Ingredients for Decor

150 g Ciocolată topită
10 g Ornamente de ciocolată

Instructions

  1. Pregătiți blatul: Într-un bol amestecați făina cu zahărul, cacao și praful de copt. Adăugați laptele călduț și amestecați cu telul până obțineți o compoziție fără cocoloașe. Turnați compoziția într-o tavă cu diametrul (22 cm) tapetată cu hârtie de copt și coaceți blatul în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, pentru 40 de minute.
  2. Între timp preparați crema: Într-un bol amestecați oul cu zahărul și făina, adăugați laptele fierbinte, amestecați bine, transferați amestecul într-o cratiță și puneți la foc mic. Amestecați continuu până crema se îngroașă, luați de pe foc și lăsați la răcit.
  3. Tăiați blatul răcit în 3 foi egale și asamblați tortul. Puneți pe un platoul prima foaie de tort, ungeți cu un strat de cremă, acoperiți cu a doua foaie de tort și ungeți cu crema rămasă. Acoperiți cu ultima foaie de tort și dați tortul la rece pentru minim 2 ore. Îmbrăcați tortul cu ciocolată topită și decorați cu ornamente pentru prăjituri.
  4. Savurați cu plăcere!

0 comments