Nu ați pregătit niciodată profiterol? Cea mai ușoară rețetă, cu care veți reuși la sigur!

ianuarie 15, 2019

Vă prezentăm rețeta de patiserie de profiterol, este una din cele mai populare prăjituri din cofetării, însă e destul de ușor de făcut și acasă, dacă urmezi acești pași. Uimește-ți oaspeții cu cea mai fin prăjitură profiterol cu cremă de frișcă. Este aromată, fină și nemaipomenit de gustoasă. Merită să le gătiți și voi.

Ingredients

2 linguri Zahăr pudră pentru decor

Ingredients for Aluat

125 ml Lapte
125 ml Apă
125 g Unt
130 g Făină
1 lingură Zahăr
1 linguriță Sare
5 bucăți Ouă

Ingredients for Cremă

500 ml Frișcă lichidă 30%
70 g Zahăr pudră
1 linguriță Esență de vanilie

Instructions

  1. Puneți într-o cratiță laptele, untul moale, zahărul, sarea și apa. Aduceți până la fierbere la foc mediu și amestecați ocazional. Adăugați făina cernută, reduceți focul la minim și amestecați bine cu o paletă până când se formează un aluat și se îndepărtează de părțile laterale ale vasului, amestecați circa 1-2 minute.
  2. Transferați aluatul într-un bol, adăugați treptat ouăle și amestecați bine cu spatula până obțineți un aluat omogen, amestecând foarte bine după fiecare ou. Aluatul rezultat va fi ușor lipicios și se toarnă într-o pungă pentru ornat. Sau puteți folosi și o pungă simplă careia sa îi tăiați un pic colțul după ce ați umplut-o cu aluat.
  3. Pregătiți o tavă ce copt cu dimensiunea ( 40 x 50 cm) tapetată cu hârtie de copt și formați mici biluțe, având grijă să păstrați o distanță între gogoșile formate. Cu degetul arătător înmuiat în apă, presați puțin vârful fiecărei gogoși pentru a nu se arde în timpul coacerii.
  4. Dați tava la cuptorul preîncălzit și coaceți la o temperatura mare de 200°C timp de 10 minute, apoi reduceți temperatura până la 190°C și coaceți încă 20 de minute, în tot acest timp nu deschideți ușa cuptorului!
  5. Preparați crema: Bateți frișca lichidă cu zahărul pudră și esența de vanilie până devine fermă. Scoateti profiterol din rolă, lăsați-le 10 minute la răcit, apoi le tăiați în jumătate. Umpleți cu crema de frișcă, acoperiți cu cealaltă parte a prăjiturii și presărați cu zahăr pudră.
  6. Savurați cu plăcere! Notă: Puteți păstra prăjiturile la frigider într-un container de plastic.

0 comments