Nu are denumire, dar e cel mai gustos dejun posibil!

octombrie 10, 2020

Astăzi vă prezentăm o gustare ideală pentru un mic dejun hrănitor. Este vorba de o lipie gătită la tigaie cu umplutură din ouă amestecate cu roșie, ceapă roșie, pătrunjel și piper iute. Este cea mai bună opțiune pentru un început de zi frumos. Chiar dacă nu are o denumire, este de departe cel mai delicios dejun posibil.

Ingredients

300 g Făină
50 ml Ulei rafinat
1 linguriță Sare
125 ml Apă
70 g Unt
50 ml Ulei rafinat
4 bucăți Ouă
1 bucată Ceapă roșie
1 bucată Roșie
20 g Pătrunjel
1 bucată Piper roșu
1 linguriță Piper negru măcinat
1 linguriță Sare

Instructions

  1. În bolul cu făină turnați uleiul, adăugați sare și amestecați. Încorporați treptat apa și frământați aluatul. Acoperiți aluatul obținut cu o folie alimentară și lăsați la odihnit pentru 25 min.
  2. Divizați aluatul în 4 părți egale. Modelați fiecare bucată în formă de bilă. Luați prima bilă, o întindeți ușor cu un sucitor și o ungeți cu ulei și unt topit. Presărați deasupra cu făină și tăiați foaia în 5 fâșii. Rulați fiecare fâșie de aluat, una după alta unindu-le într-un singur rulou. Cu sucitorul întindeți din nou ruloul într-o foaie pe care o dați la prăjit într-o tigaie cu ulei încins. Procedați la fel cu restul bilelor de aluat.
  3. Puneți ouăle într-un bol și adăugați ceapa roșie tocată, roșia tăiată cuburi, pătrunjelul tocat, piperul rușu iute, piperul negru, sarea și amestecați bine cu un tel. Turnați peste fiecare foaie din tigaie câte puțin din umplutură și apoi o gătiți și pe cealaltă parte.
  4. Savurați cu plăcere!

0 comments