Notați o rețetă incredibilă din ingrediente obișnuite: turtițe cu cârnați și cașcaval la cuptor.

martie 25, 2019

Vă prezentăm rețeta unei gustări sățioase și destul de rapide. Turtițele cu cârnați și cașcaval sunt acoperite cu crustă crocantă și rumenă, au o textură densă de cașcaval, gustul lor seamănă cu cel al pizzei. Ca să le preparați, puteți să alegeți orice cașcaval sau brânză. De asemenea, puteți să excludeți cârnații și să adăugați mai mult cașcaval.

Ingredients

350 g Făină
250 g Cașcaval
100 g Cârnați Cabanos
240 ml Chefir/lapte batut/iaurt
60 g Unt
10 g Praf de copt
1/2 linguriță Sare

Instructions

  1. Cerneți făina împreună cu praful de copt și sarea. Amestecați ingredientele uscate cu telul. Adăugați untul moale și amestecați până veți obține un aluat nisipos.
  2. Dați cașcavalul prin răzătoarea mică. Tăiați cârnații cabanos în bucățele. Adăugați cașcavalul și cârnații în aluatul nisipos. Amestecați, adăugați chefirul rece și frământați aluatul (veți obține un aluat lipicios).
  3. Transferați aluatul pe masa presărată cu făină și frământați-l până va deveni nelipicios. Nu este necesar să-l frământați îndelung și să-l îmbibați cu făină. Împărțiți aluatul obținut în 2 bucăți egale și modelați-le sub formă de bile.
  4. Presărați fiecare bilă de aluat cu puțină făină și întindeți-o cu mâinile până veți obține o turtiță rotundă, cu grosimea de circa 1.5-2 cm. Așezați turtițele obținute pe tava tapetată cu hârtie de copt și ungeți-le suprafața cu chefir.
  5. Împărțiți fiecare turtiță în 8 bucăți egale și introduceți tava în cuptorul preîncălzit la temperatura de 200°C și coaceți turtițele timp de aproximativ 20 minute, până se vor acoperi cu crustă aurie. Cât sunt fierbinți, mai tăiați-le o dată, respectând secțiunile inițiale.
  6. Savurați cu plăcere!

0 comments