Nici nu te gândeai că se prepară atât de simplu! Gogoși cu brânză și ou o să vă placă!

septembrie 19, 2018

Gogoșile de profiterol sau “choux a la creme”, cum mai sunt cunoscute, sunt delicioase și foarte ușor de preparat. Sunt crocante la exterior, dar în același timp atât de fine, se topesc în gură. Gogoșelele cu telemea le puteți folosi ca și aperitiv alături de o pastă de brânză sau o pastă de ciuperci!

Ingredients

144 g Făină
120 g Telemea de vacă
4 bucăți Ouă
57 g Unt
110 ml Apă
3 g Sare

Instructions

  1. Într-o cratiță turnați apa, adăugați untul, sarea și aduceți la fierbere. Adăugați făina și amestecați bine cu spatula, până când aluatul se desprinde de pe pereții vasului, circa 5-10 minute. Luați cratița de pe foc și lăsați puțin la răcit, amestecând continuu.
  2. Apoi adăugați treptat ouăle și amestecați bine cu spatula până obțineți un aluat omogen. La final adăugați telemeaua dată prin răzătoare cu găuri mici și amestecați ușor cu spatula. Aluatul rezultat va fi ușor lipicios și se toarnă într-o pungă pentru ornat. Sau puteți folosi și o pungă simplă careia sa îi tăiați un pic colțul după ce ați umplut-o cu aluat.
  3. Pregătiți o tavă ce copt cu dimensiunea ( 30 x 40 cm) tapetată cu hârtie de copt și formați mici biluțe, având grijă să păstrați o distanță de 5 cm între gogoșile formate. Cu degetul aratator înmuiat în apă, presați puțin vârful fiecărei gogoși pentru a nu se arde în timpul coacerii.
  4. Dati tava la cuptorul preîncălzit și coaceți la o temperatura mare de 200°C timp de 10 minute, apoi reduceți temperatura până la 190°C și coaceți încă 20-30 de minute, în tot acest timp nu deschideți ușa cuptorului!
  5. Savurați cu plăcere!

0 comments