Negresă cu bezea – dorită și prezentă pe toate mesele de sărbători!

iulie 28, 2017

Fiind una dintre cele mai dorite prăjituri de sărbători, negresa cu bezea ne-a bucurat anii copilăriei prin gustul său nemaipomenit de fin și eleganța contrastului de culoare. Desfătați-vă papilele gustative cu gustul nemaipomenit al copilăriei. Se prepară foarte simplu, rapid și este un desert care nu dă niciodată greș.

Ingredients

6 bucată Ouă
300 ml Lapte
300 g Zahăr
150 g Unt
40 g Cacao
2 lingurițe Esență de vanilie
30 g Ciocolată neagră
3 linguri Pesmet
1 plic Praf de copt
160 g Făină

Instructions

  1. Într-un bol mixați gălbenușurile cu 150 g. zahăr, până capătă o consistență pufoasă și albă. Adăugați untul la temperatura camerei, apoi încorporați laptele, făina amestecată cu praful de copt, cacao și o linguriță esență de vanilie. Mixați bine, până se omogenizează aluatul.
  2. Turnați aluatul obținut într-un vas yena (dimensiunile 20 cm x 30 cm) uns cu unt și tapetat cu pesmet și dați-l în cuptorul preîncălzit la temperatura de 200°C, timp de 15-20 de minute.
  3. Într-un bol mixați albușurile, până încep a căpăta puțin volum, apoi treptat încorporați 150 g. zahăr și mixați, până obțineți o bezea. Și într-un final adăugați o linguriță de esență de vanilie.
  4. Puneți bezeaua deasupra blatului, nivelați și dați vasul înapoi în cuptor la temperatura de 150-160°C, timp de 10 minute.
  5. Scoteți vasul pe masă și lăsați puțin să se răcească la temperatura camerei. Presărați deasupra ciocolata rasă și lăsați prăjitura să se răcească complet.
  6. Savurați cu plăcere!

0 comments