“Musaca cu vinete”- o rețetă tradițională grecească!

Preparation time
55 mins
Cooking time
35 mins
Difficulty
uşor
Serves
5 people
Meal course
Cină
Posted on
4,00 bucăți
Vinete
5,00 bucăți
Roșii
300,00 g
Carne tocată
1,00 bucată
Ceapă
2,00 bucăți
Căței usturoi
150,00 g
Cașcaval
3,00 linguri
Pesmet
3,00 linguri
Pătrunjel
100,00 ml
Vin alb
25,00 g
Făină
25,00 g
Unt
250,00 ml
Lapte
2,00 bucăți
Ouă
1,00 lingură
Sare
0,50 linguriță
Piper negru măcinat
1,00 linguriță
Oregano
2,00 lingurițe
Zahăr
“Musaca cu vinete”- o rețetă tradițională grecească!

Aceast fel de mâncare preparată după o rețetă tradițională grecească, este un adevărat deliciu culinar. Musaca este pentru greci la fel cum este lasagna pentru italieni. Are o textură formată din câteva straturi de vinete cu carne de vită bogată în sos de roșii și deasupra cu sos bechamel.

  1. Puneți vinetele tăiate felii (grosimea circa 1 cm) într-o strecurătoare și amestecați-le cu sare. Lăsați-le timp de 30 de minute să lase zeamă, apoi scurgeți-le bine și rumeniți-le pe ambele părți într-o tigaie cu ulei încins.
  2. Într-o tigaie cu untul topit rumeniți ușor ceapa tăiată mărunt și usturoiul pisat. Apoi adăugați carnea tocată și rumeniți-o bine. Turnați vinul alb și lăsați carnea să se gătească la foc mediu, până se evaporă alcoolul.
  3. Adăugați 3 roșii mărunțite în robotul de bucătărie, o linguriță de sare,piperul, zahărul și oregano. Lăsați să se gătească, până aproape scade lichidul, adăugați pesmetul și luați tigaia de pe foc.
  4. Într-o tigaie cu 25 g. unt topit turnați laptele amestecat cu făina și amestecați bine să nu rămâie cocoloașe. Asezonați cu sare și lăsați sosul să fiarbă timp de 2-3 minute, amestecând în continuu. Lăsați sosul să se răcească puțin și încorporați ouăle bătute.
  5. Într-o tavă (dimensiunile 20 cm x 20 cm) aranjați un strat de vinete, presărați ¼ din cașcavalul ras și adăugați jumate din compoziția de carne, apoi presați ușor cu ajutorul lingurei. Astfel repetați procedura, până se umple tava.
  6. Presărați toată suprafața cu pătrunjel tăiat mărunt, apoi aranjați deasupra 2 roșii tăiate în felii. Presărați din nou cu cașcaval ras și turnați sosul deasupra. Dați tava în cuptorul preîncălzit la temperatura de 200°C, timp de 30-35 de minute.
  7. Savurați cu plăcere!

No comments yet, be the first to leave one!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*