Mucenici moldovenești de post- cel mai bun desert pentru perioada postului!

Preparation time
45 mins
Cooking time
30 mins
Difficulty
uşor
Serves
4 people
Meal course
Desert
Posted on
500,00 g
Făină
500,00 ml
Apă
60,00 ml
Ulei rafinat
160,00 g
Zahăr
10,00 g
Drojdie uscată
1,00 linguriță
Esență de rom
2,00 bucăți
Coajă rasă de lamâie
0,50 linguriță
Sare
150,00 g
Miere de albini
200,00 g
Miez de nucă
Mucenici moldovenești de post- cel mai bun desert pentru perioada postului!

Acești mucenici moldovenești sunt foarte simplu de făcut și nu trebuie multe ingrediente. Mai ales că suntem în perioada postului, îi puteți prepara oricând doriți, sunt foarte puhavi și delicioși. Merită neaparat să-i încercați și voi, suntem siguri că o să vă placă foarte mult.

  1. Într-un bol puneți 300 ml apă călduță, drojdia uscată 10 g zahăr, amestecați și lăsați 10 minute să activeze drojdia. Apoi adăugați făina, 50 g zahăr, uleiul, coaja rasă de la o lămâie, ½ linguriță esență de rom, sarea și amestecați cu o lingură de lemn.
  2. Apoi frământați bine până obțineți un aluat neted și elastic, frământați circa 15 minute. Puneți aluatul într-un bol uns cu ulei, acoperiți cu prosop și lăsați la dospit 45 de minute. Împărțiți aluatul în 6 bucăți, luați o bucată și o rulați subțire, cât să obțineți un șnur subțire.
  3. Rulați aluatul și îl lipiți în capete, apoi îi dați forma de 8, cât să obțineți un mucenic frumos. Procedați la fel și cu restul de mucenici până îi veți termina pe toți. Puneți mucenicii într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și îi lăsați la crescut, la loc cald circa 15 minute, apoi dați la cuptorul încins la temperatura de 175°C, pentru 35 de minute.
  4. Între timp pregătiți siropul: într-o cratiță puneți 200 ml apă, 100 g zahăr, coaja de la o lămâie tăiată felii și ½ linguriță esență de rom. Amestecați și fierbeți siropul până zahărul se va dizolva. Opriți focul și lăsați la răcit.
  5. Când mucenicii s-au răcit îi puteți însiropa cu siropul ușor călduț. Îi lăsați 10 de minute să se îmbibe siropul, apoi îi ungeți cu miere și presărați cu miez de nucă tocat.
  6. Savurați cu plăcere!

No comments yet, be the first to leave one!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*