Minieclere pufoase cu căpșuni și glazură de ciocolată – un desert incredibil de savuros!

iulie 3, 2018

Aceste minieclere sunt unele din cele mai delicioase și fine deserturi. Sunt foarte gingașe, gustoase și cu un gust irezistibil, care pur și simplu o să se topească în gură. Este o combinație perfectă din aluat pufos, cremă fină și o glazură fabuloasă de ciocolată, care o să devină unul din desertele preferatele al familiei dvs.

Ingredients

10 bucăți Căpșuni
2 bucăți Gălbenușe de ou
400 g Smântână
50 g Zahăr
50 g Amidon de porumb
200 ml Apă
150 g Unt
150 g Făină
1 lingură Esență de vanilie
4 bucăți Ouă
200 g Ciocolată topită

Instructions

  1. Tăiați căpșunile cubulețe.
  2. Într-o cratiță amestecați gălbenușurile și smântâna, apoi adăugați zahărul și amidonul amestecând în continuu la foc mic, până capătă consistența unei budinci. Adăugați căpșunile și amestecați ușor. Puneți crema obținută într-un bol, acoperiți-o cu o folie alimentară și lăsați-o să se răcească.
  3. Într-o cratiță turnați apa, adăugați untul tăiat cuburi și amestecați, până se topește. Adăugați făina și amestecați rapid, să nu se formeze cocoloașe. Luați cratița de pe foc, turnați esența de vanilie și încorporați câte un ou, amestecând după fiecare.
  4. Turnați aluatul într-o pungă pentru ornat și pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, formați cuiburi de circa 2 cm înălțime. Dați tava în cuptorul preîncălzit la temperatura de 220˚C, timp de 20 de minute.
  5. Puneți crema de căpșuni într-o pungă pentru ornat, și umpleți minieclerele cu cremă. Treceți fiecare miniecler prin ciocolata topită și lăsați 10 minute să se întărească ciocolata.
  6. Savurați cu plăcere!

0 comments