Mici de casa – vezi reteta pas cu pas!

iunie 3, 2019

Dacă vă plac mult micii și doriți să-i preparați singuri, atunci vă propunem această rețetă cu care nu veți da greș niciodată. Micii preparați astfel sunt foarte gustoși, suculenți și foarte aromați. Serviți micii ca atare, alături de o salată sau cu sosul preferat.

Ingredients for Pasta de mici

250 g Piept de vită
250 g Piept de vită împănat cu grăsime
350 g Pulpă de porc cu grăsime
150 g Slănină de porc
10 g Sare
25 g Usturoi pisat și diluat cu 2 linguri de apă
2 g Cimbru uscat
5 g Piper negru măcinat
3 g Boia de ardei dulce
3 g Boia de ardei iute
7 g Bicarbonat de sodiu
250 g Fond de vită brun, rece (sau supă bază de oase și carne)

Ingredients for Fond de vită sau supă bază de oase și carne

2 kg Oase de vită cu măduvă
300 g Carne de vită
1/2 linguriță Sare
2 bucăți Morcov
1 bucată Ceapă
3 bucăți Căței usturoi
3 bucăți Crenguță de cimbru
3 l Apă

Instructions

  1. Preparați fondul de vită: puneți oasele și bucățile de carne într-o cratiță mare. Adăugați ceapa cu tot cu coajă și crestată în patru (foaia de ceapă va da o culoare ușor rubinie fondului de vită). Adăugați morcovii curățați de coajă, cățeii de usturoi și nu în ultimul rând cimbrul. Turnați aproximativ 3 litri de apă. Adăugați sarea și puneți la fiert la foc mediu. Îndepărtați spuma atunci când se formează.
  2. După ce ați îndepărtat spuma, dați focul mic și lăsați să fiarbă cam circa 3 ore (bineînțeles îndepărtând spuma atunci când e nevoie). După trei ore apa a scăzut cam la sfert. Separați oasele de supă și strecurați lichidul rămas printr-o bucată de pânză (sau sită în cazul nostru). Veți obține cam 700 ml de supă cu un mic strat de grăsime deasupra care provine în principal din măduvă. Dați la frigider pentru minim 12 ore.
  3. Preparați pasta de mici: primul secret pentru cei mai suculenți mici este suficientă grăsime! Dați carnea și slănina prin mașina de tocat, o singură dată. Peste carnea tocată puneți condimentele: sare, piper negru măcinat, cimbru uscat ,boia de ardei iute și boia de ardei dulce.
  4. Ca să amestecați folosiți o pereche curată de mânuși din cauciuc, ca să nu ne înghețe mâinile, deoarece carnea este foarte rece – așa cum trebuie să fie de fapt, pentru că altfel se alterează. Amestecați totul bine. Iar după ce ați încorporat condimentele adăugați fondul brun de vită.
  5. Apoi adăugați usturoiul dat prin presă și diluat cu puțină apă și ultimul ingredient, dar nu cel din urmă este bicarbonatul de sodiu, care se adaugă ca atare, nu se stinge cu nimic, pentru că altfel își pierde efectul. Frământați carnea vreo 20 de minute în total. Frământatul face ca sarea să dizolve o proteină din carne care se comportă ca un lipici și leagă pasta de mici.
  6. Un pas important este ca lipiciul ăsta să-și facă treaba până la capăt este să lăsați pasta sa se odihnească minim 24 h înainte să o folosiți. Tăiați colțul unui poș de patiserie (sau o pungă mai groasă) cu diametrul de 4 cm și transferați carnea în el.
  7. Pregătiți o tavă cu dimensiunea (24X21cm) stropită cu puțină apă și faceți 6 rânduri de carne pe lungimea tăvii, apoi aceste rânduri le tăiați pe mijloc cu un cuțit sau o gripcă, ceea ce înseamnă că veți obține 12 mici de 12 cm lungime și aproximativ 80 g. Acoperiți cu folie de plastic și dați la frigider pentru minim 24 h.
  8. Lăsați mititeii descoperiți în frigider cam o oră înainte de gătire, ca să li se usuce suprafața, apoi îi ungeți cu puțin ulei înainte de frigere. Așa vor face o crustă ușor crocantă la exterior. Puneți micii într-o tigaie grill și îi gătiți cam 2 minute pe fiecare din cele 4 părți. Deci maxim 8 minute în total.
  9. Savurați cu plăcere!

0 comments