Mantî la cuptor- o rețetă inedită cu rădăcini chineze!

ianuarie 31, 2018

Mantî sunt un fel de paste mici umplute cu carne tocată de oaie, însă, după unii istorici, rețeta are rădăcini chineze. Au fost create mai mult de 20 de rețete, deasemeni, bucătarii orașului executau mantî atât de mici, încît puteau lua 36 de bucăți într-o lingură. Noi vă prezentăm varianta cea mai simplă de mantî cu carne tocată de porc.

Ingredients

200 g Făină
1 bucată Ou
1 linguriță Sare
200 g Carne tocată
1 bucată Ceapă
0,5 linguriță Piper negru măcinat
50 g Unt

Instructions

  1. Într-un bol bateți oul cu furculița. Adăugați apă, sare, făină și amestecați, apoi cu mâinile îl frământați 5 minute, până devine un aluat neted si nelipicios. Înveliți aluatul cu un prosop și lăsați la loc călduț la dospit 30 de minute.
  2. Tocați ceapa și pătrunjelul mărunt. Amestecați bine tocătura de porc cu ceapă, sare, piper și pătrunjel. Lăsați deoparte până întindeți aluatul.
  3. Pe masa de lucru pudrată cu făină, cu făcălețul întindeți aluatul într-o foaie subtire. Îl tăiați pătrățele mici de 5 cm. Peste fiecare pătrățel puneți câte o linguriță de amestec de carne.
  4. Ungeți 2 margini cu apă și le lipiți cu degetele. Așezați pastele umplute într-un vas uns cu puțin ulei. Dați tava la cuptorul încins la temperatura de 180℃, pentru 7 minute.
  5. Apoi scoateți tava și repartizați peste paste untul tăiat cubulețe. Turnați supa și dați iar la cuptorul pentru 20 de minute.
  6. Savurați cu plăcere!

0 comments