Mananci una, doua… si mai numeri cate au ramas. Oricâte ați face – va fi puțin!

septembrie 10, 2019

Vă prezentăm o rețetă de samosa delicioasă cu brânză și verdeață. Aceste plăcinte au o formă mai deosebită, sunt foarte apetisante și aromate. Veți obține niște plăcinte aspectuoase, cu aluat pufos și umplutură delicioasă. Merită neapărat să le încercați și voi.

Ingredients for Aluat

200 ml Apă caldă
200 ml Lapte călduț
80 ml Ulei rafinat
2 bucăți Albușuri de ou
8 g Drojdie uscată
1 linguriță Oțet
1 lingură Zahăr
1 linguriță Sare
800 g Făină

Ingredients for Umplutura

550 g Brânză de vaci
1/3 legătură Verdeață
1/3 linguriță Sare

Ingredients for Uns

80 ml Unt topit

Ingredients for Decor

1 linguriță Semințe de susan negru

Instructions

  1. Preparați aluatul: turnați într-un bol apa caldă, laptele cald, adăugați zahărul și drojdia uscată. Amestecați, acoperiți cu un prosop și lăsați pentru 10 minute la odihnit. Apoi adăugați uleiul, albușurile de ou, sarea, oțetul de mere și amestecați. Adăugați treptat făina și frământați un aluat moale și neted. Acoperiți cu un prosop și lăsați aluatul pentru 1 oră la crescut.
  2. Între timp pregătiți umplutura: tocați mărunt pătrunjelul. Puneți într-un bol brânza de vaci, adăugați pătrunjelul tocat, sarea și amestecați.
  3. Scoateți aluatul pe planul de lucru, îl împărțiți în 15 bucăți egale și formați biluțe. Întindeți fiecare biluță într-o foaie subțire, ungeți toată suprafața cu unt topit și o întoarceți cu partea unsă în jos.
  4. Puneți în mijloc cate 2-3 linguri de umplutură de brânză, apoi stropiți cu puțin unt topit. Strângeți foarte atent marginile spre centru. Rotiți de câteva ori, aranjați bine marginile și le trageți atent sub biluță, ungeți cu puțin unt și uniți bine marginile, procedați la fel și cu celelalte biluțe.
  5. Puneți plăcintele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, le ungeți cu unt topit și le presărați cu semințe de susan negru. Dați tava în cuptorul preîncălzit la temperatura de 190°C, pentru 20 de minute, până se rumenesc frumos.
  6. Savurați cu plăcere!

0 comments