Mami stia ca le furam de pe masa, de aceea avea grija sa faca portie dubla de bulete.

octombrie 17, 2019

Buletele de cașcaval sunt incredibil de gustoase cu o crustă crocantă, iar interiorul moale și vâscos. Aceste bulete sunt o adevărată descoperire! Spre deosebire de cele dulci, ele nu taie pofta de mâncare, ba dimpotrivă. Sunt ideale pentru micul dejun la ceai sau cafea. Merită să le încercați și voi.

Ingredients

270 g Cașcaval
3 linguri Făină
10 g Praf de copt
2 bucăți Albușuri de ou
100 g Pesmet
800 ml Ulei rafinat

Instructions

  1. Puneți într-un bol albușurile și le bateți până devin o spumă tare. Adăugați făina cernută, praful de copt și amestecați ușor cu spatula.
  2. Dați cașcavalul prin răzătoare cu găuri mici, adăugați la compoziția de albușuri și amestecați bine, veți obține o compoziție lipicioasă. Luați câte o bucată de compoziție și formați biluțe de mărimea unei nuci, veți obține 15 biluțe de cașcaval.
  3. Aranjați biluțele de cașcaval pe un platou, presărați deasupra cu pesmet și cu o mișcare circulară, rotiți platoul, astfel încât toate bilele să fie acoperite uniform cu pesmet.
  4. Într-o cratiță cu ulei încins puneți biluțele în porții mici și prăjiți pe toate părțile până se rumenesc frumos. Se prăjesc foarte repede, 30-40 de secunde este suficient. Scoateți buletele de cașcaval pe prosoape absorbante pentru a absorbi uleiul în exces. Continuați să prăjiți buletele de cașcaval până le veți finisa.
  5. Savurați cu plăcere!

0 comments