Mămăligă în straturi (Taci și înghite)- așa mămăligă delicioasă nu ai mai mâncat până acum!

martie 21, 2018

Această mămăligă în straturi este o adevărată bombă culinară. Este foarte delicioasă și destul de consistentă. Cu așa mâncare la prânz, nimeni nu va rămâne flămând. De ceva timp, gospodinele din România caută tot mai des o reţetă simplă, delicioasă, ce conţine produse tradiţionale. Iată cum se prepară „Taci şi înghite”!

Ingredients

300 g Mălai
300 g Afumătură de porc
200 g Ricotta
200 g Brânză telemea
200 g Smântână
1,5 kg Lapte
4 bucăți Ouă
2 linguri Ulei rafinat
0,5 lingură Sare

Instructions

  1. Tăiați cubulețe mici afumătura de porc, apoi o prăjiți în puțin ulei. Amestecați și lăsați 5 minute la prăjit, până devine aurie.
  2. Puneți laptele la fiert într-o cratiță, adăugați sarea și când este aproape de fierbere adăugați mălaiul și amestecați cu o lingură de lemn. Când mămăliga a început să se îngroașe micșorați focul și lăsați la foc mic 20 de minute, amestecați periodic. Când se desprinde ușor de pereții vasului înseamnă că mămăliga este gata.
  3. Luați mămăliga de pe foc și adăugați smântâna și amestecați bine cu lingura. Într-o tavă (diametrul 20 cm) puneți primul strat 1/3 din mămăligă și nivelați bine, apoi adăugați jumătate din cantitatea de brânză telemea, data prin răzătoare și jumătate din cantitatea de brânză ricotta, la fel dată prin răzătoare. Repartizați uniform 1/3 de afumătură.
  4. Peste afumătură puneți încă 1/3 din mămăligă, nivelați bine, puneți restul de brânză telemea, restul de brânză ricotta și 1/3 din afumătură. Puneți ultimul strat de mămăligă și nivelați.
  5. Cu o lingură faceți 4 adâncituri în mămăligă și în fiecare adâncitură veți sparge câte un ou. Presărați printre ouă cu afumătura rămasă. Dați tava la cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, pentru 30 de minute. Scoateți tava și lăsați 10 minute să se răcească.
  6. Savurați cu plăcere!

0 comments