Mai pufos decat norii si e gata in doar 10 minute. Un cheesecake de neuitat.

octombrie 17, 2019

Deseori ne pomenim în situația când trebuie să pregătim un desert, dar nu suntem dispuși să avem treabă cu făina, coacerea de blaturi și procese îndelungate de pregătirea a torturilor. În acest caz, este momentul potrivit pentru un desert perfect, gingaș și fără coacere. Vă prezentăm o rețetă de cheesecake delicios. Acesta este un desert deosebit de fin, ușor și aspectuos.

Ingredients

90 g Biscuiți
45 ml Unt topit
200 g Cremă de brînză
55 g Zahăr
14 ml Suc de lămâie
6 g Gelatină
20 ml Apă
200 ml Frișcă lichidă 33%
1 g Zahăr pudră
55 ml Lapte

Instructions

  1. Puneți biscuiții într-un robot de bucătărie și îi fărâmițați. Adăugați untul topit și mai amestecați bine. Puneți amestecul de biscuiți sfărâmați într-o tavă cu diametrul (16 cm) tapetată cu folie acetat) și nivelați bine. Dați la rece pentru 10 minute.
  2. Între timp preparați crema: puneți într-un bol crema de brânză (la temperatura camerei), adăugați zahărul și amestecați cu spatula până se topește. Apoi adăugați sucul de lămâie și amestecați din nou.
  3. Într-un bol bateți frișca rece cu zahărul pudră până devine pufoasă. Adăugați frișca bătută la crema de brânză și mixați la viteză medie timp de 30 de secunde, până devine fermă.
  4. Adăugați laptele și mixați încă pentru 30 de secunde. Separat amestecați 20 ml de apă cu gelatina, lăsați 5 minute la umflat, apoi topiți la baia de aburi sau în cuptorul cu microunde. Adăugați gelatina hidratată în bolul cu cremă de brânză și amestecați timp de 30 de secunde până se încorporează.
  5. Turnați crema obținută peste stratul de biscuiți și dați cheesecake-ul la rece pentru 4 ore, sau cel mai bine peste noapte.
  6. Savurați cu plăcere!

1 comment

Catalina aprilie 10, 2020

hey