Mai pufoase nu exista! Placinte cu branza sarata

august 21, 2020

Rețeta plăcintelor de care vă veți îndrăgosti o găsiți doar aici. Este vorba de niște plăcinte deosebit de pufoase, cu o umplutură savuroasă de brânză sărată și mega delicioase. Aluatul acestor plăcinte are o textură atât de fină și gingașă încât se vor topi în gură. Veți observa că în mai puțin de 10 min veți avea o tavă imensă de plăcinte. Sunt perfecte pentru un prânz în familie, mai ales dacă preferați plăcintele cu brânză sărată.

Ingredients

500 g Făină
7 g Drojdie uscată
1 linguriță Sare
50 g Zahăr
40 g Unt topit
1 bucată Ou
250 ml Lapte
30 ml Ulei rafinat
300 g Brânză de vaci
2 bucăți Ouă
1 linguriță Sare
1 bucată Gălbenuș de ou

Instructions

  1. Puneți făina într-un bol, adăugați drojdia, sarea, zahărul și amestecați. Adăugați laptele, untul topit și răcit, 1 ou și amestecați totul într-un aluat moale și lipicios. Adăugați uleiul și frământați din nou. Acoperiți cu un prosop și lăsați la dospit pentru 30 min.
  2. Între timp pregătiți umplutura: puneți brânza rasă într-un bol, adăugați 2 ouă, sare și amestecați.
  3. Transferați aluatul pe masa de lucru presărată cu făină și îl împărțiți în 8 părți egale. Luați prima bucată și o întindeți într-o foaie de aluat. Ungeți prima jumătate cu unt topit și treceți a 2-a jumătate peste cealaltă. Ungeți cu unt și puneți câte o lingură din umplutură în ambele extremități ale plăcintei. Împăturiți plăcinta și o puneți în tava (cu dimensiunile de 38 x 28 cm) tapetată cu hârtie de copt. Procedați la fel cu restul aluatului. Ungeți plăcintele cu un gălbenuș de ou. Dați tava cu plăcinte la cuptor pentru 35 min la 180°C.
  4. Savurați cu plăcere!

0 comments