Mai bun decât tortul și cu mult mai ușor de preparat! Prăjitură delicioasă cu nucă și ciocolată.

octombrie 15, 2018

Vă prezentăm o rețetă de prăjitură ce se poate găsi și în vitrina cofetăriilor de lux. Această prăjitură cu nucă este foarte fină și nemaipomenit de delicioasă. Blatul este pufos și foarte aromat, crema fină de vanilie se combină ideal cu glazura de ciocolată albă. Încercați și voi această prăjitură, este mai bună decât tortul și cu mult mai ușor de preparat.

Ingredients for Blat

6 bucăți Albușuri de ou
210 g Zahăr
250 g Miez de nucă măcinat
2 linguri Făină

Ingredients for Cremă

6 bucăți Gălbenușuri de ou
2 linguri Lapte
120 g Zahăr
50 g Ciocolată albă
150 g Unt

Ingredients for Glazură

200 g Ciocolată albă
6 linguri Ulei rafinat

Instructions

  1. Prepararea blatului: Bateți albușurile spumă și adăugați treptat zahărul. Mixați până devine spumă tare. Amestecați nucile măcinate cu făina și le adăugați treptat în compoziția de albușuri, amestecați ușor cu spatula.
  2. Turnați compoziția obținută într-o tavă cu dimensiunea (21 x 36 cm), tapetată cu hârtie de copt și nivelați bine. Dați tava la cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, timp de 25-30 de minute.
  3. Prepararea cremei: Amestecați bine gălbenușurile cu zahărul până devine spumă. Apoi adăugați laptele și fierbeți la abur. Când se îngroașă, luați de pe foc adăugați esența de vanilie și ciocolata. Amestecați bine până se topește.
  4. Când se mai răcește putin adăugați untul moale. Amestecați și lăsați la răcit, pentru circa 30 de minute. După ce s-a răcit mixați crema până devine pufoasă și fină.
  5. Asamblare: Puneți blatul copt și răcit în tava care ați copt. Întindeți toată crema peste blat și nivelați bine. Dați la rece pentru 30 de minute.
  6. Preparare glazură: Puneți ciocolata mărunțită împreună cu uleiul pe baia de aburi și amestecați până se topește toată. Turnați glazura caldă (nu fierbinte) peste cremă și dați la frigider pentru circa 2-3 ore.
  7. Înainte de tăiere, prăjitura trebuie scoasă din frigider cu 10 minute înainte pentru a nu se crăpa glazura la tăiere. Tăiați prăjitura în forma dorită și ornați prăjitura cu nuci tocate.
  8. Savurați cu plăcere!

1 comment

Virginia noiembrie 5, 2018

Arata f bine si cred ca e f gustoasa Vreau s-o incerc neaparat!