Ma innebuneste gustul de vanilie, aceasta budinca este ca din vis

septembrie 25, 2019

Astăzi vă prezentăm o rețetă de ștrudel cu budincă de vanilie. Aceste plăcinte sunt un desert excelent pentru orice sărbătoare, acestea sunt un deliciu gustos și aromat, care se combină perfect cu o ceașcă de cafea. Surprindeți-i pe cei dragi cu cel mai delicios ștrudel preparat vreodată!

Ingredients

12 bucăți Foi de plăcintă
3 bucăți Ouă
3 linguri Zahăr
200 ml Ulei rafinat
200 g Iaurt (2,5%)
100 g Griș
1 plic Praf de copt

Ingredients for Budincă

1 l Lapte
3 Pliculețe Praf de budincă cu gust de vanilie
80 g Zahăr

Instructions

  1. Preparați budinca: într-un bol amestecați praful de budincă cu 200 ml de lapte. Restul de lapte îl turnați într-o cratiță, adăugați zahărul, amestecul de lapte cu praful de budincă și amestecați. Gătiți la foc mic până se îngroașă, amestecând continuu, circa 7 minute. Luați de pe foc, acoperiți cu folie de plastic și lăsați să se răcească complet.
  2. Separați gălbenușurile de albușuri. Puneți albușurile într-un bol, adăugați zahărul și mixați până obțineți o bezea. Adăugați gălbenușurile și mixați la viteză mică.
  3. Apoi adăugați uleiul și mixați. Adăugați grișul, praful de copt și mixați din nou. La final adăugați iaurtul și mixați timp de 30 de secunde.
  4. Întindeți o foaie de plăcintă și ungeți cu 3-4 linguri de amestec de ouă și iaurt. Urmează încă o foaie de plăcintă și ungeți din nou cu amestecul de ouă și iaurt.
  5. Puneți a treia foaie de plăcintă și distribuiți 5 linguri de budincă (250 g) . Rulați atent și îndoiți marginile sub plăcintă. Continuați astfel și cu celelalte foi de plăcintă, veți obține în total 4 plăcinte.
  6. Puneți plăcintele într-o tavă cu dimensiunea ( 40x50cm) tapetată cu hârtie de copt. Ungeți suprafața plăcintei cu ulei și dați tava în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, pentru 20 de minute (cu ventilare). Lăsați ștrudelul să se răcească complet, apoi presărați cu zahăr pudră și porționați în felii cu grosimea de circa 2-3 cm.
  7. Savurați cu plăcere!

0 comments