Locul acestui deliciu aerat este chiar în mijlocul mesei – Tort cu mousse de căpșuni!

februarie 5, 2019

Dacă vă doriți un desert fin, delicat și delicios, atunci această rețetă este tocmai ceea ce căutați. Vă prezentăm o rețetă simplă de tort cu mousse de căpșuni, este fresh, foarte aromat, delicios și pe gustul tuturor.

Ingredients for Mousse

750 g Căpșuni, tăiate jumătăți
250 g Căpșuni, pentru piure
1 lingură Suc de lămâie
30 g Gelatină
80 ml Apă
200 g Zahăr pudră
1 linguriță Esență de vanilie
750 g Cremă de brînză
300 g Frișcă lichidă 33%

Ingredients for Blat

3 bucăți Ouă
75 g Zahăr
75 g Făină
25 g Făină de migdale
1 priză Sare

Ingredients for Decor

250 g Căpșuni, tăiate jumătăți

Instructions

  1. Preparați blatul: într-un bol bateți ouăle cu zahărul, până se dublează în volum. Separat amestecați făina albă cu făina de migdale și sarea și adăugați la compoziția de ouă.
  2. Amestecați cu telul până obțineți o compoziție omogenă. Turnați compoziția într-o tavă cu diametrul (22 cm) tapetată cu hârtie de copt și nivelați. Coaceți blatul în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, pentru circa 15 minute.
  3. Într-un bol mare cu diametrul (22 cm) tapetat cu folie de plastic puneți căpșunile tăiate jumătăți ( cu partea tăiată în jos). Aranjați bine să acopere toată suprafața.
  4. Preparați mousse de căpșuni: amestecați gelatina cu apă rece și lăsați 10 minute să se umfle, apoi o topiți la baia de aburi. Puneți într-un bol cele 250 g de căpșuni, adăugați sucul de lămâie și cu ajutorul uni blender vertical transformați-le în piure. Apoi adăugați gelatina deshidratată și amestecați bine.
  5. Peste piureul de căpșuni adăugați zahărul pudră, esența de vanilie și amestecați. Apoi adăugați crema de brânză și amestecați bine cu spatula. Separat bateți frișca lichidă până devine fermă și o adăugați-o treptat la compoziția de căpșuni.
  6. Amestecați până obțineți o cremă pufoasă. Puneți toată crema în bolul aranjat cu căpșuni, nivelați și puneți blatul răcit. Apăsați blatul puțin cu mâinile să între puțin în cremă. Acoperiți bolul cu folie de plastic și dați la rece pentru 12 ore.
  7. Scoateți tortul pe un platou (întorcând bolul cu capul în jos) și decorați cu jumătăți de căpșuni. Savurați cu plăcere!

0 comments