Lipii de casă cu făină de secară și umplutură cu pate de ton – o gustare deosebit de delicioasă și sănătoasă!

Preparation time
30 mins
Cooking time
5 mins
Difficulty
uşor
Serves
6 people
Meal course
Cină
Posted on
187,00 g
Făină de secară
125,00 g
Făină
175,00 ml
Apă
25,00 ml
Ulei rafinat
15,00 g
Drojdie de bere
1,00 lingură
Zahăr
0,50 linguriță
Sare
4,00 bucăți
Conservă Pate Soft de la RIO Mare
150,00 g
Masline negre fără sâmburi
150,00 g
Brânză cu cheag tare
1,00 bucată
Ardei gras roșu
100,00 g
Spanac
Lipii de casă cu făină de secară și umplutură cu pate de ton – o gustare deosebit de delicioasă și sănătoasă!

Vă prezentăm o rețetă extrem de delicioasă de lipii de casă cu umplutură de pate de ton. Ca să fie mai sănătoase folosim nu doar făina de grâu, dar și cea de secară. Aceste lipii sunt ușor de reparat și au un gust minunat datorită umpluturii de pate cu legume. Este o gustare ideală atât pe masa de sărbătoare, cât și pentru un prânz obișnuit.

  1. Într-un bol amestecați drojdia cu zahăr, până obțineți o cremă, apoi adăugați apa și 1 lingură de făină; amestecați bine și lăsați pentru 10 minute. Apoi adăugați uleiul, făina de grâu, făina de secară, sarea și frământați până obțineți un aluat omogen și nelipicios.
  2. Lăsați la dospit circa 40 de minute până se dublează în volum. Scoateți aluatul pe masa de lucru, îl împărțiți în 8 bucăți și formați biluțe. Întindeți cu făcălețul fiecare biluță într-o foaie cu diametru de 18 cm. Puneți pe rând fiecare foaie într-o tavă bine încinsă și coaceți câte 1 minut pe fiecare parte, până se rumenesc. Lăsați-le să se răcească complet.
  3. Puneți câte 2 linguri de Pate RIO Mare peste lipie și întindeți bine pe toată suprafața. Repartizați uniform măslinele negre tăiate felii, apoi puneți câte o felie de brânză cu cheag tare. Lângă margine puneți un rând de ardei gras tăiat felii subțiri.
  4. Apoi acoperiți cu un rând de frunze de spanac și rulați strâns lipia. Dați la frigider pentru 30 de minute (fiecare lipie învelită în folie de plastic alimentară). Tăiați rulourile în felii de circa 2 cm.
  5. Savurați cu plăcere!

No comments yet, be the first to leave one!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*