Ling farfuriile si mai vor. Copii satui si parinti linistiti.

octombrie 9, 2019

Ouăle fierte mereu sunt ideale atât pentru micul dejun, cât și pentru masa de sărbătoare. Vă îndemnăm să încercați și voi această rețetă de ouă umplute în formă de animăluțe. Sunt foarte delicioase și drăguțe, vor fi apreciate atât de cei mici, cât și de adulți.

Ingredients

10 bucăți Ouă
1/2 bucată Sfeclă roșie mică
1/2 linguriță Șofran
100 g Pate de pasăre
100 g Pate de porc
4 linguri Maioneză
1/2 linguriță Sare
1/2 linguriță Piper negru măcinat
300 ml Apă
2 Felii Șuncă
20 bucăți Piper negru boabe
1 bucată Morcov

Instructions

  1. Fierbeți ouăle timp de 10 minute, până devin tari. În două boluri preparați infuzia pentru a colora ouăle. Turnați într-un bol 150 ml apă fierbinte, adăugați sfecla dată prin răzătoare cu găuri mari și amestecați. Puneți 5 ouă în infuzia roșie și lăsați pentru 10 minute.
  2. În celălalt bol turnați 150 ml de apă fierbinte, adăugați șofranul, amestecați și adăugați ouăle rămase. La fel lăsați-le pentru 10 minute.
  3. Scoateți ouăle din apă, tăiați partea de jos de albuș și înlăturați gălbenușurile. Transferați gălbenușurile într-un bol și pasați cu o furculiță. Adăugați maioneza, sare, piper negru și amestecați bine. Împărțiți compoziția de gălbenușuri în jumătate. În prima jumătate de amestec adăugați pate de pasăre, iar în a doua jumătate de compoziție adăugați pate de porc și amestecați bine compozițiile.
  4. Umpleți 5 ouă vopsite roșii cu amestecul cu pate de porc, iar celelalte ouă vopsite în galben le umpleți cu amestecul cu pate de pasăre.
  5. Pentru ouă în formă de purceluș: din căpăcelul tăiat, decupați două urechiușe, adăugați ochi din piper negru boabe, iar din o felie de șuncă decupați cu un dop un cerc, apoi cu ajutorul unui pai decupați două găuri, astfel veți obține nasul. Ungeți cu puțină maioneză și lipiți nasul și tăiați o fâșie subțire de morcov și puneți codița.
  6. Pentru ouăle în formă de pui: din morcovul rămas decupați creastă și cioc și le puneți la ouăle galbene. În loc de ochi puneți boabe de piper negru.
  7. Puneți ouăle umplute pe un platou cu frunze de salată verde și savurați cu plăcere!

0 comments