Le veti indragi din prima, chiar inainte de a le gusta

septembrie 19, 2020

O variantă mai frumoasă pentru chiflele din aluat dospit ar fi aceste rulouri cu fulgi de migdale. Sunt niște minunății absolut delicioase cu o textură cât se poate de pufoasă, moale și aerată, cu o crustă crocantă de zahăr caramelizat și fulgi de migdale. Gustul și aroma acestor rulouri vă va duce cu gândul la chiflele din copilărie preparate de bunica cu multă dragoste și dăruire.

Ingredients for Aluat

400 ml Lapte călduț
100 g Zahăr
10 g Drojdie uscată
1 linguriță Sare
30 ml Unt topit
700 g Făină

Ingredients for Umplutură

15 ml Unt topit
80 g Zahăr
1 bucată Gălbenuș de ou
50 g Fulgi de migdale
50 g Zahăr

Instructions

  1. Puneți într-un bol laptele călduț, zahărul, drojdia uscată și amestecați cu un tel. Lăsați amestecul să se odihnească timp de 10 min. Apoi adăugați untul topit, sare și amestecați din nou. Încorporați făina și frământați aluatul. Acoperiți aluatul cu o folie alimentară și lăsați la dospit timp de 1 h.
  2. Transferați aluatul dospit pe masa de lucru presărată cu făină. Cu ajutorul unui sucitor, întindeți aluatul într-o foaie cu grosime medie. Tăiați marginile foii astfel încât să obțineți un dreptunghi. Însiropați aluatul cu unt topit, presărați cu zahăr și treceți ½ din aluat peste cealaltă parte. Tăiați aluatul în felii cu lățimea de 2-3 cm. Rulați fiecare felie și le trasferați în tava (cu dimensiunile de 15 x 15 cm) tapetată cu hârtie de copt. Acoperiți și lăsați la odihnit pentru 30 min. Ungeți rulourile cu un gălbenuș de ou și presărați cu fulgi de migdale și zahăr. Dați la cuptor pentru 25 min la 180°C.
  3. Savurați cu plăcere!

0 comments