Le pregătesc pentru mâine. Sunt geniale – atât de bune că le vei face și tu poimâine!

august 8, 2018

Acești biscuiți fragezi sunt exact cum îi făcea bunica. Sunt moi, aromați, perfecți pentru un ceai sau cafea. Dacă nu ai cuptor și nu poți să coci biscuiți, atunci această rețetă este pentru tine, pentru că sunt făcuți pe plită. Cu toate că sunt prăjiți în baia de ulei, acești biscuiți sunt foarte delicioși și îi puteți consuma la diferite ocazii.

Ingredients

550 g Făină
8 linguri Zahăr
8 linguri Ulei rafinat
8 linguri Lapte
3 bucăți Ouă
0,5 linguriță Bicarbonat de amoniu
1 linguriță Suc de lămâie
10 g Coajă de lămâie
0,5 linguriță Esență de lămâie
1 lingură Zahăr pudră
400 ml Ulei rafinat
0,5 linguriță Sare

Instructions

  1. Într-un bol mic amestecați bicarbonatul cu zeama de lămâie sau oțet, amestecați bine pentru a se topi bicarbonatul. Separat, într-un bol mai mare adăugați zahărul, ouăle, laptele, uleiul, coaja rasă de lămâie, esența de lămâie, bicarbonatul stins, praful de sare și mixați bine toate ingredientele până când se topește zahărul.
  2. Când zahărul s-a topit, adăugați treptat făina și frământați un aluat potrivit de tare, nelipicios, cât să-l puteți modela. Pentru modelarea biscuiților împărțiți aluatul în două bucăți egale și formați un snur lung de grosimea unui deget și tăiați biscuiții de circa 8-10 cm lungime. Cu ajutorul unei furculițe apăsați ușor pe biscuit formând niște linii.
  3. Într-o cratiță puneți uleiul și îl încălziți bine. Apoi puneți biscuiții la prăjit doar în momentul in care uleiul este foarte bine încins. Nu puneți foarte mulți biscuiți la prăjit, deoarece ei vor crește în volum. Lăsați să se rumenească uniform, apoi îi scoateți pe șervețele absorbante pentru a se scurge surplusul de ulei. Cât sunt încă calzi, pudrați biscuiții cu zahăr pudră.
  4. Savurați cu plăcere!

4 comments

Mariana Cristea august 16, 2018

Rețete

Magda august 17, 2018

Multumesc pt reteta.

Ioana Anton august 22, 2018

Multumesc!

Ioana august 26, 2018

Ceva nu pusca la reteta. La 550 gr de faina ,aluatul este foarte moale. Am mai pus 330 gr faina si de abia atunci am putut relativ lucra .