Le poti praji sau le poti coace, rezultatul va fi perfect indiferent de metoda aleasa

septembrie 26, 2020

Gogoșile de casă mereu ne vor aduce aminte de copilărie. Fie că sunt prăjite sau coapte, în diferite forme și dimensiuni, aceste gogoși vor vor fi îndrăgite de fiecare copil. Gogoșile prezentate în această rețetă au o formă mai deosebită, ceea ce le face și mai speciale. Sunt moi, pufoase și își păstrează această textură chiar și a doua zi. La final aceste minunății sunt glazurate cu ciocolată neagră, lapte condensat, fulgi de cocos și miez de nuci.

Ingredients

250 ml Lapte călduț
2/3 linguriță Sare
30 g Zahăr
10 g Drojdie uscată
20 g Unt topit
450 g Făină
50 g Fulgi de cocos
100 g Lapte condensat
100 g Ciocolată neagră
50 g Miez de nucă

Instructions

  1. Turnați laptele călduț într-un bol. Adăugați sare, zahăr, drojdie uscată și amestecați bine cu un tel. Adăugați untul topit și încorporați făina cernută prin sită. Frământați bine aluatul, îl rulați și îl feliați în 14-15 bucăți egale. Formați mai multe biluțe mici (cu greutatea de 15 g) și le puneți una lângă alta, formând mai multe cercuri. Fiecare cerc de bile trebuie să stea pe o foaie de copt. Acoperiți cu o folie alimentară și lăsați la dospit pentru 25 min.
  2. Prăjiți gogoșile pe foaia de copt. Când s-au rumenit bine pe o parte, scoateți hârtia de copt și prăjiți și pe cealaltă parte. La final glazurați o parte din gogoși cu lapte condensat și fulgi de cocos, iar cealaltă parte cu ciocolată neagră topită și miez de nuci.
  3. Savurați cu plăcere!

0 comments