Învață cum să pregătești cel mai delicios pilaf cu carne, gata doar în 30 de minute!

iulie 5, 2018

Vă prezentăm cea mai rapidă rețetă de pilaf cu carne. Este foarte apetisantă, aromată și foarte delicioasă. Dacă îți dorești un prânz copios, atunci prepară acest pilaf rapid cu carne. Cu această rețetă vă garantăm că nu veți da greș niciodată.

Ingredients

300 g Carne de porc
200 g Orez
320 ml Apă
2 bucăți Ceapă
2 bucăți Morcov
1 bucată Usturoi
3 bucăți Căței usturoi
2 bucăți Frunze de dafin
0,25 linguriță fulgi de ardei iute
0,5 linguriță Curry
0,5 linguriță Curcuma
0,5 linguriță Praf de usturoi
2 lingurițe Sare
0,5 linguriță Piper negru măcinat
50 ml Ulei rafinat

Instructions

  1. Într-o tigaie încinsă cu ulei puneți la călit carnea tăiată cubulețe, cățeii de usturoi tocați, amestecați și lăsați la foc mare până carnea se rumensește, timp de 7 minute, amestecați periodic. Adăugați ceapa tăiată julien și căliți timp de 2 minute, apoi adăugați morcovul tăiat fâșii lungi, amestecați și faceți focul mic.
  2. Când morcovul devine moale, turnați 150 ml de apă fierbinte, adăugați frunzele de dafin, curcuma, curry, praful de usturoi, fulgii de ardei iute, amestecați bine și adăugați căpățina de usturoi. Apoi adăugați o linguriță de sare, piperul negru, amestecați, acoperiți cu un capac și lăsați la înăbușit timp de 25 de minute.
  3. Între timp preparați orezul: spălați orezul în mai multe ape, într-o cratiță adăugați 170 ml de apă, 1 linguriță de sare și orezul spălat. Când începe să fiarbă, amestecați, faceți focul mic și lăsați să fiarbă până este gata, amestecați periodic. În amestecul de carne adăugați orezul fiert și amestecați bine.
  4. Savurați cu plăcere!

1 comment

Nela decembrie 3, 2018

O mica precizare!!! Cum sa fierbi 200 gr orez in 170 ml apa??? pai apa dispare imediat si se arde orezul si nu ajunge la fierbere!! 200 gr orez inseamna aproape o cana masurat de mine. Eu ca sa fierb cum trebuie orezul (pilaf)
pun o masura orez si 4 mas apa. Ca si preparat a iesit f bun, dar asa cu 4 cani apa la orez. In rest e ok.